Αρχική Περιβάλλον Μαμά, μπαμπά πάμε στην μονοήμερη εκδρομή της Ορνιθολογικής Εταιρείας στο Ναύπλιο (16/3)

Μαμά, μπαμπά πάμε στην μονοήμερη εκδρομή της Ορνιθολογικής Εταιρείας στο Ναύπλιο (16/3)

36729-532-1(1)-960Μονοήμερη εκδρομή στον υγρότοπο της Νέα Κίου στο Ναύπλιο διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 16 Μαρτίου . Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Νέας Κίου, παρατήρηση πουλιών στον παραλιακό υγρότοπο «Καλύβια» και βόλτα στο Ναύπλιο.

Ο υγρότοπος έχει μήκος περίπου 6 km, βρίσκεται ανάμεσα στην παραλιακή οδό Νέας Κίου- Ναυπλίου και τη θάλασσα και είναι μοναδικός στην Ανατολική Πελοπόννησο. Έχει μεγάλη οικολογική αξία, διότι αποτελεί βιότοπο για πολλά υδρόβια και παρυδάτια πουλιά (περίπου 100 είδη). Επίσης αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για τα μεταναστευτικά πουλιά (φοινικόπτερα, ερωδιούς, κορμοράνους, καλαμοκανάδες κ.ά.).

Line-Of-SeagullsΑυτήν ειδικά την περίοδο μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλά είδη, αφού ο υγρότοπος προσφέρει τροφή και ξεκούραση στα μεταναστευτικά στο μακρύ ταξίδι από την Αφρική προς την Ευρώπη και τους χώρους αναπαραγωγής τους. Αναμένεται να παρατηρήσουμε ερωδιούς, πάπιες, βουτηχτάρια, μαχητές, καλαμοκανάδες, κοκκινοσκέληδες, πρασινοσκέληδες, κελλάδες, σκαλίδρες κ.ά.

Παρά το ότι ο υγρότοπος θεωρείται «Περιοχή Προστασίας της Φύσης» (με βάση το ΦΕΚ 396/8-6-99), υποφέρει από μπαζώματα και ανεξέλεγκτη απόρριψη σκουπιδιών. Αν ωστόσο προστατευθεί και αναδειχθεί η αξία του μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές δυνατότητες για παρατήρηση πουλιών, αναψυχή και περιβαλλοντική εκπαίδευση.

ΗΜΕΡΑ ΠΟΥΛΙΩΝ 5Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε τη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014.

Ώρα αναχώρησης: 08:30
Σημείο συγκέντρωσης: Ομόνοια

Επιστροφή στο ίδιο σημείο στις 20:00
Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Σπύρο Ψύχα στο τηλ. 210 8227937, εσωτ. 106, στο κινητό 6974 510976 και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο spsychas@ornithologiki.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter