Αρχική InfoTeens Υγεία «Μαμά, σ’ αγαπώ. Σου υπόσχομαι ότι δεν θα πεθάνω»: Η υπόσχεση που δεν τήρησε ο αδικοχαμένος Daniel

«Μαμά, σ’ αγαπώ. Σου υπόσχομαι ότι δεν θα πεθάνω»: Η υπόσχεση που δεν τήρησε ο αδικοχαμένος Daniel

ad_125209067«Μαμά, σ’ αγαπώ. Σου υπόσχομαι ότι δεν θα πεθάνω». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια αποχαιρέτησε τη μαμά του, ο Daniel Spargo-Mabbs πηγαίνοντας στο rave πάρτι όπου ήταν προσκεκλημένος στο Δυτικό Λονδίνο.

Pink coloured Ecstasy tablet illegal drugs Pills. AJT69BΗ βραδιά όμως είχε ατυχή κατάληξη για τον 16χρονο καθώς εντοπίστηκε από την αστυνομία με έντονους σπασμούς που προκλήθηκαν μετά από υπερβολική κατανάλωση χαπιών ecstasy. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο  αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.  Φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές του Daniel δηλώνουν συντετριμμένοι για την αναπάντεχη απώλειά του καθώς μιλούν για ένα ιδιαίτερα ευφυές και ταλαντούχο νέο.

Το τραγικό αυτό περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την τεράστια συζήτηση γύρω από την τάση των εφήβων να δοκιμάζουν ναρκωτικές ουσίες. Η πρώτη ουσία που αναφέρουν σε σχετικές έρευνας ότι δοκίμασαν οι έφηβοι είναι το αλκοόλ στην ηλικία περίπου των δεκατριών ετών, ενώ πριν γίνουν δεκατεσσάρων ετών δοκίμασαν το πρώτο τους τσιγάρο (μέση ηλικία 13,7 έτη).Στη συνέχεια, στην ηλικία των 14,4 ετών αναφέρουν κατά μέσο όρο το πρώτο περιστατικό μέθης. Η δοκιμή παράνομων ουσιών ξεκινά συνήθως με την κάνναβη πριν γίνουν δεκαπέντε ετών. Τέλος, στην ηλικία των δεκαπέντε ετών συνήθως οι έφηβοι δοκιμάζουν άλλες παράνομες ουσίες, όπως το χάπι «έκσταση» ή υπνωτικά χάπια.

Η πρόληψη ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους τους γονείς. Αφορά το κατά πόσο ο κάθε γονιός φροντίζει τον εαυτό του, τις δικές του ανάγκες και σχέσεις, την προσωπική του εξέλιξη. Ο γονιός είναι πρότυπο και έμπνευση ζωής για το παιδί. Για τον λόγο λοιπόν αυτό μιλήστε ανοιχτά με τα παιδιά σας για τα θέματα που τα απασχολούν ώστε να λειτουργήσετε ως  ισχυρά θετικά πρότυπα συμπεριφοράς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.