Μαμά Ζυγός: Τα βασικά χαρακτηριστικά της μαμάς «διπλωμάτη» του ζωδιακού

Γιορτάζει τα γενέθλιά της από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου και ανήκει στα ζώδια του αέρα, μαζί με τον Δίδυμο και τον Υδροχόο.

Η γυναίκα Ζυγός ανήκει στο πρώτο… φθινοπωρινό ζώδιο και χαρακτηρίζεται για την κυκλοθυμία και την καλαισθησία της.

Οι γυναίκες Ζυγοί δεν ενθουσιάζονται εύκολα με την ιδέα της οικογένειας, επειδή ενέχει πολλές υποχρεώσεις, προσαρμόζονται όμως γρήγορα και άπαξ και κάνουν παιδιά γίνονται πολύ καλές μητέρες.

Στην επιτυχία τους συμβάλλει το πάθος  για το καλύτερο και την καλαισθησία. Η γυναίκα Ζυγός δεν συμβιβάζεται με τίποτα «δεύτερο» και το ίδιο θέλει και για τα παιδιά της.

Ως μαμά διδάσκει στα παιδιά της τη διπλωματία, την ευγένεια και την κομψότητα, αλλά ας δούμε με λεπτομέρεια τα θετικά και τα αρνητικά της στοιχεία.

Η μαμά Ζυγός, λοιπόν…

Έχει πολύ καλό γούστο

Η μαμά Ζυγός έχει εκλεπτυσμένο γούστο, ευγενικούς τρόπους και είναι υπομονετική.

Το μεγαλύτερο όνειρο για τα παιδιά της είναι να βιώνουν πάντα το καλύτερο σε όλα στη ζωή και εκείνη να βρίσκεται στο πλευρό τους.

Από ακριβές διακοπές μέχρι ακριβά ρούχα, η μαμά που ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού είναι πρόθυμη να δίνει στα παιδιά της «πολυτελείς» ευκαιρίες κάθε φορά που μπορεί.

Η πίστη της στο ότι τα παιδικά χρόνια είναι πολύτιμα και πρέπει να είναι γεμάτα μοναδικές εμπειρίες θα την κάνουν να διακοσμήσει όμορφα το δωμάτιο των παιδιών της και να το γεμίσει με φωτογραφίες από τις μοναδικές τους περιπέτειες.

Είναι χαλαρή

Έχει χιούμορ και βλέπει τη ζωή σαν μια περιπέτεια. Της αρέσουν οι βόλτες σε μουσεία, καλλιτεχνικές εκθέσεις και εκδηλώσεις που ταιριάζουν με τον καλαίσθητο χαρακτήρα της.

Μαζί της, φυσικά, θα έχει τα παιδιά της, τα οποία κληρονομούν από την μαμά τους το καλό γούστο και την ήρεμη αντιμετώπιση της ζωής.

Για τη μαμά Ζυγό η ζωή είναι ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες που θέλει να μοιράζεται με τους αγαπημένους της.

Σκέφτεται διπλωματικά

Ένα από τα πράγματα που διδάσκει η μητέρα Ζυγός στα παιδιά της είναι η διπλωματία.

Τα μαθαίνει πώς να γίνουν ευέλικτα και τους δείχνει όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να καταφέρνουν ν’ αντεπεξέρχονται σε δύσκολες καταστάσεις με επιτυχία.

Γίνεται μαμά – φίλη

H Μαμά Ζυγός θα ενθαρρύνει το παιδί της να εκφραστεί καλλιτεχνικά και θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην κοινωνικοποίησή του, ενθαρρύνοντάς το να καλεί τους φίλους του στο σπίτι.

Η ευχάριστη και αισιόδοξη της διάθεση, ο σεβασμός της απέναντι στην ανεξαρτησία και την ελευθερία του παιδιού της και κυρίως η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει κάθε τι που αφορά στο μεγάλωμά του, την κάνουν μια πολύ καλή μαμά – φίλη.

Αλλά η μαμά Ζυγός…

Είναι ασταθής

Η μαμά που ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού, διακρίνεται και για την αστάθειά της. Είναι άλλοτε σκληρή και άλλοτε γλυκιά. Δεν της αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και γι’ αυτό δύσκολα μπορεί να επιβάλλει πειθαρχία στα παιδιά της.

Δεν μπορεί να λέει «όχι», ενώ δυσκολεύεται να θέσει και όρια στη σχέση τους.

Επίσης, κληροδοτεί στα παιδιά της την καλαισθησία με τον κίνδυνο, όμως, να τα κάνει… σνομπ. Είναι άλλο να θες να έχουν τα παιδιά σου το καλύτερο και άλλο να τα μετατρέπεις σε ανθρώπους «δήθεν» που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Η μητρότητα είναι μια δυνατή ευκαιρία ωρίμανσης για τη μαμά Ζυγό. Όντας μητέρα, μπορεί σιγά σιγά να αναλάβει ενεργή πρωτοβουλία σαν αρχηγός στη προσωπική της σχέση με το παιδί της και να επιβάλλει πειθαρχία, γιατί όσα κάνει η μαμά Ζυγός, πηγάζουν από την αστείρευτη και αληθινή αγάπη για τα παιδιά της.