Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μαμάδες, ο νυχτερινός θηλασμός είναι πολύτιμος για το μωράκι σας. Μην του γυρίζετε την πλάτη...

Μαμάδες, ο νυχτερινός θηλασμός είναι πολύτιμος για το μωράκι σας. Μην του γυρίζετε την πλάτη...

Ο κόσμος είναι γεμάτος από κουρασμένους γονείς. Το διαδίκτυο γέμισε από άυπνες κουρασμένες μητέρες που ανησυχούν και ρωτούν αν τα μωρά τους είναι φυσιολογικά που ξυπνούν συνέχεια τη νύχτα για να θηλάσουν.

Αναρωτιουνται γιατί τα μωρά που πίνουν φόρμουλα κοιμούνται περισσότερο και όλη νύχτα; Πρέπει να ξυπνάνε ένα μωρό που θηλάζει τη νύχτα ή όχι;

Ξέρετε ότι η ορμόνη που είναι υπευθυνη για την παραγωγή του γάλακτος (προλακτίνη) αυξάνεται περισσότερο τη νύχτα;

Ότι το λίπος του γάλακτος είναι περισσότερο το απόγευμα και τη νύχτα;

Ξέρετε ότι τα βρέφη δεν έχουν μελατονίνη (ορμόνη που βοηθάει στον ύπνο); Και τι περιέχει μελατονίνη;

Ναι, το μητρικό γάλα που παράγεται τη νύχτα!!Και βοηθάει το βρέφος να αναπτύξει το δικό του κιρκαδιο ρυθμό στον ύπνο ώστε κάποια στιγμή να ξεχωρίζει τη μέρα με τη νύχτα και να αρχίζει από μόνο του να κοιμάται πιο πολύ.

Ξέρετε ότι μία εργαζόμενη μητέρα που θηλάζει και νύχτα μπορεί να περιορίσει τις φορές που χρειάζεται να κάνει άντληση μέσα στην ημέρα; Νόμος προσφοράς και ζήτησης που βασίζεται στο 24ωρο ρολόι και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και γιατί τα μωρά που πίνουν φόρμουλα έχουν πιο αραιά γεύματα και κοιμούνται πολύ;

Γιατί ή φόρμουλα περιέχει δύσπεπτες πρωτείνες .

Γιατί αργούν να χωνέψουν το γάλα και όχι γιατί είναι πιο ήρεμο από το δικό σου μωρό....και είναι καλό ένα νεογέννητο να κοιμάται πολλές ώρες; ΟΧΙ γιατί αφυδατώνεται!!

Άρα σκεφτείτε ότι στο μωρό σας που ξυπνάει 2 ή 3 φορές τη νύχτα για να θηλάσει τους πρώτους μήνες του κάνετε ένα δώρο!! Πολλές δυσκολίες στη διατήρηση του θηλασμού ξεκινούν επειδή πολύ γρήγορα κόβονται οι νυχτερινοί θηλασμοί!!

Άρα,απευθύνομαι σε εσάς μανούλες που θα γεννήσετε και θέλετε να θηλάσετε ή και σε εσάς που γεννήσατε και θηλάζετε.Αν όλα βαίνουν καλά (γιατί υπάρχουν και περιστατικά δύσκολα που θέλουν ειδική προσπάθεια)) κάντε υπομονή και προσπάθεια με το θηλασμό και το μέλλον θα σας αποζημιώσει.

Αυτό το ζωντανό υγρό έχει τη μαγική ιδιότητα να προσαρμόζεται ξεχωριστά σε κάθε ανάγκη του βρέφους!!

Πηγή: Μαίες- Κέντρου Υγείας Κεραμεικού


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter