Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μαμάδες προσοχή! Η υπερβολική καθαριότητα δεν κάνει καλό στα μωρά

Μαμάδες προσοχή! Η υπερβολική καθαριότητα δεν κάνει καλό στα μωρά

shutterstock_176793746Αφήστε κάτω τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες! Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι λίγη σκόνη δεν κάνει κακό, ειδικά όταν πρόκειται για αλλεργίες.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση στο τρίχωμα της γάτας και σε μια ποικιλία βακτηρίων όταν το μωρό σας είναι μικρότερο του ενός έτους, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου να αναπτύξει αλλεργίες και άσθμα αργότερα στη ζωή του.

Τα παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί σε μια ευρεία ποικιλία παθογόνων παραγόντων από μικρή ηλικία είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν δυσκολία στην αναπνοή, σε σχέση με εκείνα που μεγάλωσαν σε όχι τόσο καθαρά νοικοκυριά.

“Τα ευρήματα ήταν τα αντίθετα από αυτά που περιμέναμε. Φυσικά δεν προωθούμε ένα εντελώς βρώμικο σπίτι, αλλά τα δεδομένα μας δείχνουν ότι ένα νοικοκυριό που «αστράφτει» δεν μπορεί να είναι καλό για την υγεία του παιδιού”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Dr. Robert Wood, επικεφαλής του τμήματος αλλεργίας και ανοσολογίας στο Johns Hopkins Children’s Center.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η έκθεση στη σκόνη δίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών την ευκαιρία να μάχεται απέναντι σε πραγματικές προκλήσεις. Επομένως, εάν η πιπίλα του μωρού πέσει στο πάτωμα μην βιαστείτε να την πλύνετε! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.