Mαμάδες της «στρογγυλής θεάς» μπαίνουν στο γήπεδο και εντυπωσιάζουν!

*της Κλέλιας Κλουντζού

Όταν τελειώνουν τη δουλειά, το μαγείρεμα και τις δραστηριότητες των παιδιών τους, φορούν την φανέλα της ομάδας τους, παίρνουν τη μπάλα στα πόδια και μπαίνουν στο γήπεδο ετοιμοπόλεμες!

Η Λένα Καβούρη και η Ελισάβετ Λαγοπάτη ξετυλίγουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο στο χορτάρι, με την ομάδα του «Παιανιακού» στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και αποκαλύπτουν στο Ιnfokids.gr το μυστικό της επιτυχίας!

«ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΑΓΙΚΟ!»

 Πόσα χρόνια ασχολείστε με το ποδόσφαιρο και πώς προέκυψε αυτή η αγάπη για τη μπάλα ; 

Ελισάβετ: Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από 8 χρονών. Μεγάλωσα σε επαρχιακή πόλη, οπότε οι επιλογές για παιχνίδι δεν ήταν πολλές. Γρήγορα αγάπησα το ποδόσφαιρο και η μπάλα έγινε η καλύτερη μου σύμμαχος και φίλη!

Λένα: Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από 12 χρονών. Γεννήθηκα κα μεγάλωσα στο Βανκούβερ του Καναδά όπου οι επιλογές ήταν αρκετές, αλλά το ποδόσφαιρο δεν ήταν ένα άθλημα διαδεδομένο. Παρόλα αυτά την αγάπη για το ποδόσφαιρο, μου την μετέδωσε ο πατέρας μου. Ήταν ποδοσφαιριστής και φρόντισε να με μυήσει στο άθλημα.

Το ποδόσφαιρο για μένα σημαίνει πολλά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι με μια μπάλα στα πόδια. Για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι το χόμπι μου, είναι η εκτόνωσή μου, είναι υγεία μου. Το ποδόσφαιρο είναι απίστευτα μαγικό! Μπορεί και αντικατοπτρίζει μέρη, χρόνους και κουλτούρες. Είναι γεμάτο ιστορία. Είναι ένας μικρόκοσμος.

Φέρνει τους ανθρώπους κοντά, αλλά τους χωρίζει κιόλας. Είναι μια μάζωξη γεμάτη ιστορίες και φαντάσματα. Το ποδόσφαιρο είναι ελπίδα και απόγνωση. Απεικονίζει όλη την ανθρώπινη ιστορία πάνω στο χορτάρι.

Ο« ΠΑΙΑΝΙΑΚΟΣ» ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !

– Μιλήστε μας για την δεύτερη οικογένειά σας , τη γυναικεία ομάδα του Παιανιακού!

Λένα: Είμαστε στον Παιανιακό Αθλητικό Σύλλογο τα τελευταία 4 χρόνια. H ομάδα μας αποτελείται από 20 νεαρά κορίτσια με προπονητή τον κ. Μάριο Γενεράλη έναν έμπειρο προπονητή με κοινό όραμα και φιλοδοξία για την ανάπτυξη του αθλήματος. Πρόεδρος της ομάδας μας είναι ο κ. Θεόδωρος Κοτσώνης ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο, ο οποίος μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει πάντα στα δύσκολα αλλά και στα θετικά.

Δημιούργησε τη  γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του «Παιανιακού» και προσφέρει αυτή την ευκαιρία, με τις καλύτερες συνθήκες στις ήδη υπάρχουσες αθλήτριες αλλά και στις αθλήτριες που θέλουν να δοκιμάσουν στην ομάδα μας. Το τμήμα γυναικών μας μετέχει στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας και οι υποδομές έχουν μια άψογη από κάθε πλευρά εξέλιξη.

Ελισάβετ: Είμαστε μια οικογένεια με τα κορίτσια της ομάδας, έχουμε ταιριάξει απόλυτα! Παρά το γεγονός ότι κάθε μια έχει διαφορετικές προτεραιότητες και προσωπικότητες.

«ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ»

Πώς σας αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτριές σας , οι οποίες είναι πολύ νεαρότερες από εσάς;

Ελισάβετ: Με σεβασμό. Πολλές φορές αισθάνομαι ότι είμαι πρότυπο για τα νεότερα κορίτσια και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό.

Λένα: Μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό, αλλά ταυτόχρονα αυτά που παίρνουμε από αυτά τα κορίτσια είναι πολύ σημαντικά και πολλά , παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Η παιδικότητά τους δίνει και σε εμάς τη δυνατότητα να βλέπουμε τα πράγματα με λιγότερο άγχος ,πιο ανάλαφρα , με πολύ χαμόγελο. Η συμβουλή μου στα νεαρά κορίτσια που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα στο χώρο είναι να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Και δεν πρέπει κανείς να τους το στερήσει. Οι γονείς πρέπει να τα βοηθήσουν να το ακολουθήσουν. Πρέπει να το δούνε απλά. Την ίδια χαρά που φέρνει το ποδόσφαιρο σε ένα αγόρι, την ίδια χαρά φέρνει και σε ένα κορίτσι. Την ίδια χαρά που βιώνει και απολαμβάνει ένας άνδρας, μπορεί να βιώσει και να απολαύσει και μία γυναίκα.

Σαφώς, μιλάμε για άλλη ψυχολογία, άλλο περιβάλλον, όμως το άθλημα είναι το ίδιο. Αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση είναι εκείνα που αρχικά θα κερδίσει ένα κορίτσι παίζοντας ποδόσφαιρο και βιώνοντας σεβασμό.

Πειθαρχία που διδάσκεται, αλλά και το πώς θα μάθει ν’ αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες που φέρνει ο αγώνας. Η πειθαρχία που σε αναγκάζει να μην λυπηθείς τον εαυτό σου, αλλά να σηκωθείς και να βρεις μέσα σου το πνεύμα και τη δύναμη να συνεχίσεις.

Όλα αυτά είναι σπουδαία τρόπαια. Όπως και στα αγόρια, το ποδόσφαιρο μαθαίνει και στα κορίτσια πώς να συνεργάζονται, πώς να συνυπάρχουν. Το μόνο που θα ήθελα να τους πω είναι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ!»

Μανούλες και οι δύο, σκληρά εργαζόμενες κι όμως η μεγάλη αγάπη για τη μπάλα, σας κάνει και βρίσκετε χρόνο για προπονήσεις και αγώνες ! Περιγράψτε μας ένα 24ωρο σας. 

Ελισάβετ: Η μέρα μου ξεκινά στις 5 το πρωί. Όταν σχολάω αφιερώνομαι στα παιδιά, τα παίρνω από το σχολείο, του μαγειρεύω τα διαβάζω, πάμε βόλτα ανάλογα με το καιρό. Τα βράδια μου είναι αφιερωμένα στις προπονήσεις ή σε αγώνες. Η άθληση στο τέλος της ημέρας με βοηθάει να εκτονωθώ, να αποφορτιστώ και να ξεκινήσει δυναμικά η επόμενη μέρα.

Λένα: Η ημέρα μου είναι αρκετά απαιτητική. Από τις 6 η ώρα το πρωί στη δουλειά γυρίζω αρκετά αργά. Τα παιδιά μου πλέον είναι μεγάλα αλλά παρόλα αυτά τα φροντίζω και στη συνέχεια πάω το βράδυ στη προπόνηση 3 φορές την εβδομάδα και το σαββατοκύριακο στους αγώνες. Για μένα η άθληση είναι πολύ σημαντική και με βοηθάει να ανταπεξέλθω καλύτερα στις καθημερινές μου υποχρεώσεις.

ΜΑΜΑΔΕΣ ΑΓΟΡΙΩΝ , ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ !

Είστε και οι δύο μητέρες αγοριών. Πώς αντιμετωπίζουν οι γιοι σας την ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο;

Ελισάβετ: Οι γιοι μου με καμαρώνουν και με θαυμάζουν. Είναι σπάνιο μια γυναίκα να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά για τους γιους μου είναι κάτι ιδιαίτερο! Παίζουμε αρκετά συχνά όπως κάποιες φορές ομολογώ πως η μαμά παίζει περισσότερο από τα παιδιά!

Λένα: Έχω δύο γιους 23 και 21 ετών. Και οι δύο ποδοσφαιριστές παράλληλα με τις σπουδές τους. Δεν έχουμε αφήσει γήπεδο που να μην έχουμε πάει. Πάντα στις κερκίδες να υποστηρίζω τα παιδιά μου και τώρα οι ίδιοι να βρίσκονται στο γήπεδο να υποστηρίζουν εμένα. Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από αυτό.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ποδοσφαιριστής;

Ελισάβετ: Ο Νίκος Αναστόπουλος! Ήθελα να από παιδί να μοιάσω, ήταν το ίνδαλμά μου!

Λένα: Από το γυναίκειο ποδόσφαιρο θα ξεχώριζα τις εντυπωσιακές παίχτριες  Sydney Leroux στους Orlando Pride και την Alex Morgan στη Γαλλική Λυών. Από το αντρικό ποδόσφαιρο ξεχωρίζω τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μέσι, τον Κιλιάν Μπαπέ και  Αντουάν Γκριεζμάν.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ελισάβετ, εργάζεσαι ως τραπεζοκόμος στη σχολή αξιωματικών της αστυνομίας! Πως σε αντιμετωπίζουν οι άνδρες σε σχέση με το χόμπι σου; Κάνετε  ειρηνικές  συζητήσεις για τις αγαπημένες σας ομάδες; 

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άντρες μπορεί να αισθάνονται κάπως περίεργα στο άκουσμα ότι μια γυναίκα ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Αυτοί που με ξέρουν με θαυμάζουν για το γεγονός ότι συνδυάζω μητρότητα, εργασία κα το αγαπημένο μου άθλημα.

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΚΟΥ

Λένα, ηγείσαι της γυναικείας ομάδας! Πώς καταφέρνεις να οργανώσεις τις συμπαίχτριές σου και ποιοι είναι οι στόχοι σε κάθε αγώνα;

Είμαι τα τελευταία 4 χρόνια στην ομάδα η αρχηγός. Η οργάνωση είναι αρκετά δύσκολη καθώς έχεις να κάνει με μικρές ηλικίες, όπου τα παιδιά ακόμα δεν γνωρίζουν πως πρέπει να στέκεται μια ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Προσπαθώ να τα καθοδηγώ όσο μπορώ, αλλά και με τη δική τους προσήλωση και αγάπη για το άθλημα γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

Έχουμε από την αρχή βάλει τους κανόνες που διέπουν τη ομάδα μας και αυτό είναι ότι θα πρέπει να διακρινόμαστε από την ειλικρίνεια, την ισότητα, το σεβασμό απέναντι στους προπονητές και το τεχνικό επιτελείο αλλά και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν, να διακρινόμαστε για την χαρά, το πάθος, τη συνέπεια, την υπομονή, την επιμονή αλλά και την αγάπη για αυτό που κάνουμε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ομαδικό άθλημα και τα σημαντικά επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας.

Έχουμε την τάση να εκτιμούμε τους ατομιστές, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που κάνουν μόνοι τους εξαιρετικά κατορθώματα. Αυτή η αλήθεια ισχύει και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο στόχος μας είναι να πετύχει ο φετινός αγωνιστικός σχεδιασμός να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να κάνουμε πολλές νίκες με στόχο την άνοδο μας στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Ένας άλλος επίσης στόχος μας είναι να δημιουργηθούν υποδομές με μικρότερες ηλικίες και να τροφοδοτείται η μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου.  Και αυτό θα συμβεί με αγάπη, υπομονή, επιμονή  μεθοδικότητα, και με τη τεχνογνωσία στην εκμάθηση του αθλήματος με τη βοήθεια του Προπονητή μας.

 Οι προσδοκίες της ομάδας είναι υψηλές, να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα. Να εξελίξουμε τις παίχτριες, να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη ιδέα του τρόπου παιχνιδιού μας, με σεβασμό στην ομάδα και να μπαίνουμε σε κάθε ματς για τη νίκη. Θέλουμε μια ομάδα που να σκέφτεται μέσα στο παιχνίδι. Είμαστε ομάδα, αλλά πάνω από όλα είμαστε Οικογένεια. Όλες για μία και μια για όλες αυτό είναι το μότο μας.

Ποια ομάδα στηρίζατε στο Παγκόσμιο κύπελλο;

Λένα: Αρχικά τον Καναδά και στη συνέχεια τη Γαλλία. Μια απίστευτα δυνατή ομάδα μπήκε να υπερασπιστεί τον τίτλο της και μέχρι το τελευταίο λεπτό αγωνιζόταν χωρίς να τα παρατάει.

Ελισάβετ: Φυσικά την Αργεντινή. Κάθε αγώνας της με κρατούσε απόλυτα προσηλωμένη! Οι παίκτες είναι τεχνίτες και λατρεύω τον Messi.

Λένα: Το μόνο που θα ήθελα προσθέσω και να ευχηθώ ταυτόχρονα, είναι να είμαστε θετικοί σε ότι κάνουμε και αγαπάμε να εκτιμούμε τα αγαθά και συναισθήματα τα οποία έχουμε και να δουλεύουμε πολύ για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Νηπιαγωγείου είναι γεγονός – Δείτε σε ποιο σχολείο φιλοξενείται

Υδροθεραπεία και εγκυμοσύνη: Γιατί όλο και περισσότερες μέλλουσες μαμάδες επιλέγουν αυτό το είδος άσκησης;

“Θα ήμουν ψεύτρα, αν έλεγα ότι δεν με πονάει να ακούω τα άλλα παιδιά να χλευάζουν το δικό μου…”: Μαμά συγκλονίζει

«Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων»: Ό,τι χρειάζονται τα παιδιά για την ψυχοσυναισθηματική τους ενδυνάμωση