Μαριάννα Βαρδινογιάννη: “Κλείνω τα μάτια και βλέπω την αγκαλιά της Βαρβάρας που έχασε στο Μάτι 2 παιδιά και σύζυγο”

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: “Κλείνω τα μάτια και βλέπω την αγκαλιά της μάνας που έχασε στο Μάτι 2 παιδιά και σύζυγο"

Με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 3 ετών από την τραγωδία στο Μάτι, όπου η φονική πυρκαγιά στέρησε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση – κατάθεση ψυχής όπου εξομολογείται όλα όσα είδε, έζησε και βίωσε δίνοντας από την πρώτη στιγμή το παρών στον τόπο της τραγωδία.

Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της στήριξαν με κάθε τρόπο τους πληγέντες και τις πυρόπληκτες περιοχές. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην τραγική ιστορία της οικογένειας Φύτρου καθώς η μητέρα Βαρβάρα Φύτρου ήρθε αντιμέτωπη με την απώλεια του συζύγου της Γρηγόρη, του 11χρονου γιου της Ανδρέα που κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους, και της 13χρονης κόρης της Εβίτα, που έπεσε στο γκρεμό για να σωθεί.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: “Κλείνω τα μάτια και βλέπω την αγκαλιά της μάνας που έχασε στο Μάτι 2 παιδιά και σύζυγο"

Η ανάρτηση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο Μάτι. Κλείνω τα μάτια και βλέπω μπρόστα μου τις στάχτες που αντίκρυσα όταν επισκέφθηκα το κατεστραμμένο Λύρειο Ορφανοτροφείο, τα δακρυσμένα μάτια των κατοίκων στο Δημαρχείο της Ραφήνας, το βλέμμα πόνου και απόγνωσης των παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων, την αγκαλιά της Βαρβάρας που έχασε από την φονική πυρκαγιά τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά. Πόνος που δεν περιγράφεται με λέξεις. Μια τραγωδία που ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει. Η σκέψη μου και οι προσευχές μου σήμερα, όπως και κάθε ημέρα, είναι κοντά σε εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους, κοντά σε εκείνους που είδαν τις ζωές τους να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
(φωτογραφίες από τον Ιούλιο του 2019)

Το post της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Διαβάστε επίσης:

“Σκοτώνουν οι νταήδες τα κορίτσια μας. Χάνοντας την Ελένη με έχουν στείλει στον αιώνιο θάνατο”: Μαμά της Τοπαλούδη

Ο Ευτύχης Μπλέτσας φωτογραφίζει την Ηλέκτρα να θηλάζει τη νεογέννητη κόρη τους και στέλνει μήνυμα στις μαμάδες

“Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι οι μαθητές που θα εμβολιαστούν δεν θα υποβάλλονται σε self-test. Μια τέτοια τακτική, όμως, δεν είναι επικίνδυνη;”