Μαρινάδα για μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο ή στο γκριλ

Tο πρώτο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα έχει μπριζόλες χοιρινές στο γκριλ με μυρωδικά. Μια εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο λευκό
6 μπριζόλες χοιρινές

Για τη σάλτσα

250γρ. σάλτσα τομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι
πιπέρι

Ανακατεύουμε σ’ένα μπολ τη σάλτσα τομάτας, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Απλώνουμε τις μπριζόλες σε σχάρα ή σε ταψί και τις ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, 10-12 λεπτά για να ψηθούν καλά. Μόλις είναι έτοιμες τις αλείφουμε και από τις δυο πλευρές με την μαρινάδα και τις αφήνουμε στο γκριλ για 20-30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα.

Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά και μόλις συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ, τη σερβίρουμε ξεχωριστά ως σάλτσα.

Ροή Ειδήσεων