Αρχική Πασχαλινά Mariusz Dubiel: Ένας διαφορετικός δημιουργός πασχαλινών αυγών

Mariusz Dubiel: Ένας διαφορετικός δημιουργός πασχαλινών αυγών

256507_1357610345_c500_pΟ Μάριους Ντουμπιέλ ζει στο Σλόντκοφ, ένα μικρό χωριό στην Ανατολική Πολωνία και βασική του δουλειά είναι το βάψιμο πασχαλινών αυγών. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο, το οποίο όμως ο συγκεκριμένος κύριος το έχει αναγάγει σε πραγματική τέχνη, καθώς τα σχέδιά του είναι πραγματικά ανεπανάληπτα.

«Αυτό που κάνω δεν σχετίζεται μόνο με την αισθητική και την ομορφιά των αυγών. Δεν είναι αυτό το επίκεντρο της δουλειάς μου. Δεν είναι η πιο σημαντική πτυχή. Το πιο σημαντικό είναι τα αισθήματα που θέλω να γεννιούνται στους ανθρώπους: δηλαδή λύπη, χαρά, ελπίδα και το σημαντικότερο ανάμεσα σ’ αυτά είναι η πίστη στο Θεό, αυτό είναι το μήνυμά μου. Μπορούμε να αποτυπώσουμε αυτή την πίστη όχι μόνο μέσα από μια ζωγραφιά, αλλά από το ίδιο το σχήμα του αυγού» δήλωσε ο δημιουργός.

yVaErB4XZP3MYqzWNX

Το βασικό θέμα των εικόνων είναι ο Χριστός και η Παναγία. Δεν λείπουν βέβαια και απεικονίσεις ζώων. Ο Ντουμπιέλ ζωγραφίζει αυγά τα τελευταία 15 χρόνια και έχει καταφέρει να εξελίξει πάρα πολύ τη δουλειά του:

«Προσπαθώ να δείξω λεπτομέρειες, ειδικά όταν η εικόνα σχετίζεται με διάσημους πίνακες όπως αυτόν του Λεονάρντο ντα Βίντσι, με την Παναγία να ταΐζει τον μικρό Χριστό. Έχω καλλιτεχνική παιδεία, άρα δεν είναι εύκολο για μένα, αφού πρέπει να το φτιάξω ο ίδιος, να μην προσέξω ορισμένα πράγματα. Πρέπει να μάθω λοιπόν τα πάντα για να μπορέσω να δείξω αυτά τα έργα στον κόσμο. Ελπίζω να μπορέσω να ολοκληρώσω το συγκεκριμένο».

jBJkkepZltaFuqw2EX

Ο δημιουργός αρέσκεται ιδιαίτερα στον συνδυασμό διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων και παραδόσεων διαφορετικών λαών από όλο τον πλανήτη. Μπορεί κανείς να δει αυγά που έχουν πάνω τους γιαπωνέζικους κήπους με κερασιές, μέχρι πυραμίδες των Μάγια.

YDcdtNE35emyBTydWX


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.