Μαρμελάδα φράουλα και μήλο

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας προκειμένου τα παιδιά να γεμίσουν ενέργεια και να αποδώσουν καλύτερα στο σχολείο. Μια φέτα με μαρμελάδα και ψωμί συνοδευμένη από ένα ποτήρι γάλα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει καλά η μέρα του μαθητή. Αν έχετε βαρεθεί τις συνηθισμένες γεύσεις μαρμελάδας τότε να σας εκμυστηρευτούμε τη συνταγή μας για μια φραουλένια μαρμελάδα με την προσθήκή μήλου. Το πιο ανοιξιάτικο φρούτο χαρίζει μοναδική γεύση αλλά και μοναδικό χρώμα στην μαρμελάδα και με το μήλο η γεύση απογειώνεται ακόμα πιο πολύ!


Υλικά

2 κιλά φράουλες ώριμες και γερές
1 μήλο τριμμένo
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες – ζάχαρη). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.Την επομένη τρίβουμε μέσα στη φράουλα το μήλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει.Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει πια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά.Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε επίσης καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα. Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.