Αρχική Νέα Martha Payne: Η 9χρονη blogger που κήρυξε πόλεμο στα ανθυγιεινά σχολικά γεύματα

Martha Payne: Η 9χρονη blogger που κήρυξε πόλεμο στα ανθυγιεινά σχολικά γεύματα

Η 9χρονη Martha Payne τάραξε τα ήρεμα νερά της βρετανικής δημόσιας εκπαίδευσης δημοσιοποιώντας στο προσωπικό της blog, Never Seconds, φωτογραφίες από τα σχολικά γεύματα που σερβίρονταν στο εστιατόριο του σχολείου. Η Martha ένθερμη οπαδός της υγιεινής διατροφής, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η λιλιπούτεια εκδοχή του γνωστού μάγειρα-celebrity, Jamie Oliver που πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε μια εκστρατεία προώθησης της σωστής διατροφής στα σχολεία.

Οι φωτογραφίες της μικρής Martha σοκάρουν καθώς αποδεικνύουν με τον πιο εμφανή τρόπο το πόσο λανθασμένα τρέφονται τα παιδιά στο σχολείο που λόγω προγράμματος αναγκαζονται να περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους. Fast food, πατατάκια, παχυντικά ντόνατ, πίτσες συνθέτουν το σκηνικό ενός γεύματος που δρα σαν διατροφική ωρολογιακή βόμβα για τους μικρούς μαθητές που αναγκάζονται από νωρίς να υιοθετήσουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, με αποτέλεσμα στο μέλλον τα παιδιά να εξελίσσονται σε παχύσαρκους ενήλικες που τρέφονται μόνο με junk foof και αναψυκτικά.


Οι φωτογραφίες που ανέβησε η 9χρονη μαθήτρια έκαναν το γύρω του διαδικτύου ενώ προσείλκυσαν το ενδιαφέρον και των μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων όπως το περιοδικό Time, η εφημερίδα Telegraph, αλλά και η Daily Mail ενώ η μικρή έλαβε ενεργό υποστήριξη και από τον Jamie Oliver. Το τιμήμα όμως της δημοσιότητας ως γνωστόν λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι.

Τα προβλήματα του διατροφικού ακτιβισμού της Martha ξεκίνησαν αμέσως μετά την τεράστια απήχηση των αποκαλύψεων που έκανε καθώς η διεύθυνση του σχολείου απαγόρευσε στη Martha να φέρνει την φωτογραφική μηχανή της στο σχολείο.

Η ίδια μιλώντας για την απαγόρευση να κάνει το "διατροφικό" της καθήκον δήλωσε ότι "παρακολουθούσα το μάθημα των μαθηματικών, όταν η υπεύθυνη δασκάλα με έβγαλε από την αίθουσα και με πήγε στο γραφείο της. Μου είπε πως δεν μπορώ πλέον να τραβάω φωτογραφίες των σχολικών γευμάτων μου επειδή αυτές δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα. Εγώ δεν γράφω σε εφημερίδα παρά μόνο στο blog μου και σίγουρα θα μου λείψει να μοιράζομαι τα γεύματα του σχολείου μου. Είμαι πολύ στεναχωρημένη που δεν με αφήνουν να τραβήξω και άλλες φωτογραφίες." Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση, διάσημοι εξέφρασαν ανοικτά την υποστήριξή τους προς την Martha και έτσι το συμβούλιο πείστηκε να αποσύρει την απόφασή του.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το σχολείο αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της μικρής καθώς πλέον οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γευτούν όση σαλάτα, φρούτα και ψωμί θέλουν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους γεύματος.

Η μικρή μαθήτρια συνεχίζει ακάθεκτη την δική της εκστρατεία ενημέρωσης και υιοθέτησης υγιεινών προτύπων διατροφής, ζητώντας μάλιστα από τους αναγνώστες του blog της να συνεισφέρουν στη δωρεά Mary’s Meals, που χρηματοδοτεί σχολικά γεύματα στην Αφρική. Η Martha έδωσε πρώτη το καλό παράδειγμα καταθέτοντας στο λογαριασμό 50 λίρες που εισέπραξε όταν περιοδικό αναδημοσίευσε ορισμένες από τις φωτογραφίες που η ίδια είχε αναρτήσει στο blog της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.