Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Μαθαίνω να αγαπώ το βιβλίο!» Εργαστήριο με θέμα τη φιλαναγνωσία στο Οξυγόνο(2/4)

«Μαθαίνω να αγαπώ το βιβλίο!» Εργαστήριο με θέμα τη φιλαναγνωσία στο Οξυγόνο(2/4)

FILANAGNOSIA11«Μαθαίνω να αγαπώ το βιβλίο!» είναι ο τίτλος του Εργαστηρίου με θέμα τη φιλαναγνωσία, που θα πραγματοποιηθεί για γονείς και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00, στο Βιβλιοπωλείο Οξυγόνο, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την πανελλήνια καμπάνια Απρίλιος- Μέρες Βιβλίου 2014.

Διαβάζουν τα σημερινά παιδιά όπως παλιότερα; Αλλάζουν τα λογοτεχνικά γούστα σε κάθε εποχή και, αν ναι, πώς θα διαβάσουν τα σημερινά παιδιά κλασικούς συγγραφείς; Υπάρχουν καλά και κακά βιβλία; Άραγε σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσουν τα παιδιά να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία; Πρέπει να μάθουν πρώτα ανάγνωση για να μπορέσουν να διαβάσουν μόνα τους ή μήπως όχι; Πώς μπορούν εκπαιδευτικός και ο γονέας να καλλιεργήσουν την καλή σχέση των παιδιών με το βιβλίο; Με ποιό τρόπο θα μπορούσαν να τα ενθαρρύνουν να γίνουν κριτικοί αναγνώστες, σε μια εποχή που το γραπτό κείμενο μοιάζει να υποχωρεί μπροστά στην κυριαρχία της εικόνας και των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων;

Το Οξυγόνο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε ένα πρωτότυπο εργαστήρι με θέμα τη φιλαναγνωσία.
Η Μένη Κανατσούλη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, φιλόλογος και δασκάλα, θα απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα. Επίσης θα συζητήσουν για τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να εδραιωθεί μια θετική στάση απέναντι στο διάβασμα, τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στο σπίτι.

Διάρκεια: 2 ώρες (19:00-21:00)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά παιδικού βιβλίου της επιλογής τους, ελάχιστης αξίας 5 ευρώ (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr (με την ένδειξη ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ). Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.

Οξυγόνο από το Μεταίχμιο
Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310.260.085
e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr
www.oxygono-metaixmio.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.