Αρχική Σχολή Γονέων Σχολή γονέων: Τα παιδιά παρατηρούν - Πείραμα σε εργαστήριο!

Σχολή γονέων: Τα παιδιά παρατηρούν - Πείραμα σε εργαστήριο!

toddlerscreenshot

Τα παιδιά παρατηρούν και μέσα από την παρατήρηση μαθαίνουν. Τι κι αν τους κάνουμε κηρύγματα, οι πράξεις μετράνε! Δεν το πιστεύετε; Η Ann Waismeyer, διδακτορικός ερευνητής στο I-Labs, πειραματίζεται με  ένα παιχνίδι στο οποίο δύο ξύλινα αντικείμανα – ένα κόκκινο και ένα μπλε - ενεργοποιούν μια μηχανή διανομής ζαχαρωτών!

Σε αυτό το βίντεο, ένα από τα δυο αντικείμενα χρησιμοποιήθηκε περισσότερες φορές και είχε σαν αποτέλεσμα την επιβράβευση του νηπίου. Το παιδί όταν το παίρνει για να παίξει μόνο του, θα διαλέξει το σωστό αντικείμενο; Η δοκιμασία στην πραγματικότητα κράτησε 20 λεπτά, όμως εδώ θα δούμε μόνο 1:05.

Η αλήθεια είναι πως θα τα καταφέρει, αξίζει να δει κανείς την ανυπομονησία του, όταν διαλέγει σωστά το μπλε χρώμα, που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας! Τα παιδιά παρατηρούν τα πάντα!

Δείτε το βίντεο - Ινστιτούτο Μάθησης & Brain Sciences, του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.