Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Μαθαίνουμε για τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Bing Bang Theory)

Μαθαίνουμε για τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Bing Bang Theory)

cosmo_universe-normalΜε τον όρο Σύμπαν εννοούμε ο, τιδήποτε υπάρχει στο διάστημα. Το Σύμπαν περιλαμβάνει τη Γη, τους πλανήτες και εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια. Είναι μεγαλύτερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Οι άνθρωποι ξεκίνησαν να μελετούν το Σύμπαν από τους αρχαίους χρόνους και σιγά-σιγά άρχισαν να κατανοούν πώς λειτουργεί.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το Σύμπαν δημιουργήθηκε από μια μεγάλη έκρηξη, το λεγόμενο "Big Bang", πριν από 14 δισεκατομμύρια χρόνια. Δύο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη σχηματίστηκαν τα πρώτα σωματίδια και ύστερα από μερικά λεπτά τα πρώτα σωματίδια αερίων. Έπειτα από 300.000 χρόνια, το Σύμπαν πλημμύρισε με φως και περίπου ένα δισεκατομμύριο χρόνια μετά σχηματίστηκαν οι γαλαξίες.

Ήξερες ότι...

-Το 1929 ο αστρονόμος Έντουιν Χαμπλ απέδειξε ότι το Σύμπαν διαστέλλεται. Έτσι, βοήθησε να επιβεβαιωθεί η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ πήρε το όνομα του από εκείνον.
-Το διαστημόπλοιο Απόλλων 11 εκτοξεύτηκε από τον πύραυλο Κρόνος V το 1969. Ήταν η πρώτη αποστολή προσσελήνωσης του ανθρώπου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.