Αρχική Περιβάλλον Μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε τα είδη πουλιών στη Θεσσαλονίκη (19/5)

Μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε τα είδη πουλιών στη Θεσσαλονίκη (19/5)

03 Κερκίνη - Λιθότοπος

Η παρατήρηση πουλιών είναι γνωστή σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με αυτή. Η γνωριμία με τους υπόλοιπους «συγκάτοικους» του πλανήτη απαιτεί συχνά συναρπαστικές αναζητήσεις σε νέα μέρη, όπου νέες εμπειρίες και εικόνες αποκαλύπτονται σε ένα συνδυασμό διασκέδασης και γνώσης. Τα πουλιά, όσο καμία άλλη κατηγορία οργανισμών, προσφέρονται ιδιαίτερα γι’ αυτό τον σκοπό μια και πετούν και έτσι γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά.

Το πρωί της Κυριακής όλοι όσοι είστε κάτοικοι της Β. Ελλάδας εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρία που μας υπόσχονται οι μετεωρολόγοι και βγείτε με τα παιδιά σας στην εξοχή για να συμμετάσχετε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Πρόκειται για τον  Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μέσα σ’ ένα κλίμα ομαδικότητας, συνεργασίας και άμιλλας, να γνωρίσουν καλύτερα την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής που έχει οριστεί στο πλαίσιο του αγώνα (ακόμη και των πράσινων χώρων μέσα και γύρω από την πόλη), θα ενεργοποιήσει νέους παρατηρητές, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν τη γνώση τους κοντά στους έμπειρους ομαδάρχες και θα προωθήσει την παρατήρηση ως μέσο προστασίας και ψυχαγωγίας, ευαισθητοποιώντας το ευρύτερο κοινό και προωθώντας τον εθελοντισμό.

07 ΚερκίνηΦέτος, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Σέιχ Σου και σε κομμάτι του όρους Χορτιάτη, ενώ θα έχει ως σημείο τερματισμού το Ρέμα Πυλαίας. Τις προηγούμενες χρονιές, αγώνες έχουν λάβει χώρα μεταξύ άλλων στην Κορώνεια, στην Κερκίνη, στο Καϊμακτσαλάν και τη Βεγορίτιδα. Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διασχίσουν λόφους, βουνά, άλση, πάρκα και αδόμητους χώρους, παρατηρώντας και καταγράφοντας τα πουλιά της περιοχής, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να παρατηρήσουν και μερικά από τα μεταναστευτικά πουλιά που βρίσκονται στη χώρα μας. Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταφέρει να καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών, ενώ θα επιβραβευτεί και η ομάδα που θα δει το σπανιότερο είδος με αναμνηστικά κύπελλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter