Αρχική InfoMommy Σχέσεις Μαθαίνουμε "πώς οι γονείς χάνουν τους ρόλους τους" στο σεμινάριο παιγνιοθεραπείας του Ακαδήμεια (29/1)

Μαθαίνουμε "πώς οι γονείς χάνουν τους ρόλους τους" στο σεμινάριο παιγνιοθεραπείας του Ακαδήμεια (29/1)

Conflict in a family 3Η αντιμετώπιση του παιδιού και οι κανόνες μπορεί να διαφέρουν από αυτούς που ζει το παιδί στο σπίτι με τους γονείς και από αυτούς που θέτουν οι γονείς των γονιών.«Δεν το κάνεις σωστά… Δε μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά… Πώς το ταΐζεις έτσι; Μήπως πρέπει να το κάνεις αλλιώς;…» «Δε σ’ αγαπώ. Είσαι κακιά μαμά! Θα πάω στη γιαγιά…»

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς; Να τσακώνονται μπροστά στο παιδί για το ποιος θα επικρατήσει; Ποιους κανόνες θα ακολουθήσουν; Τους δικούς τους ή των γιαγιάδων και παππούδων;

grandparents-with-childrenΣτο σεμινάριο παιγνιοθεραπείας που διοργανώνει το Ακαδήμεια σε συνεργασία με την ψυχολόγο Αγγελική Λεπαταντζή την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουνπώς οι γονείς χωρίς να χάνουν το ρόλο τους, θα αξιοποιήσουν τη σημαντική βοήθεια της πατρικής οικογένειας και θα αδράξουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τη δική τους διαφοροποίηση κι ενηλικίωση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως: Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Λίγα λόγια για την Αγγελική Λεπαταντζή

Η Αγγελική Λεπαταντζή έχει σπουδάσει ψυχολογία και παιγνιοθεραπεία στην Ελλάδα, στο Βέλγιο και στην Αγγλία. Είναι παιγνιοθεραπεύτρια στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ). Ήταν διευθύντρια εκπαίδευσης παιγνιοθεραπείας στην ΕΔΠΕ (Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει σε ιστοσελίδες και σε επιστημονικά περιοδικά. Με το Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια συνεργάζεται από το 2010 βοηθώντας στη δόμηση των εργαστηρίων Δημιουργικού Παιχνιδιού για βρέφη με γονείς.

Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ, Για φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας: 15 ευρώ

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»,
Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,
210-5125600


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.