Αρχική Περιβάλλον Μαθαίνουμε τα μυστικά της μετεωρολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου (21/10)

Μαθαίνουμε τα μυστικά της μετεωρολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου (21/10)

Posted-in-sky-wallpaper-thunder-storm-world-wallpaper-email-thisΤη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (Ε.ΜΤ.Ε.), το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση "Η παρατήρηση και η πρόγνωση του καιρού, η έρευνα και το φαινόμενο του θερμοκηπίου" αφιερωμένη στην Μετεωρολογία!

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά μετεωρολογικά όργανα, να μάθουν πώς λειτουργούν, να μιλήσουν με τους επιστήμονες που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού και να ενημερωθούν για τον καθοριστικό ρόλο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην αποσταθεροποίηση του κλίματος. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

18:00 - 21:00
• Έκθεση μετεωρολογικών οργάνων από το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ισόγειο Διαδραστικής Έκθεσης).
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μετεωρολογικά όργανα σε λειτουργία. Επίσης, οι επισκέπτες θα δουν από κοντά φορητούς μετεωρολογικούς σταθμούς, μετεωρολογικό κλωβό, καθώς επίσης και μετεωρολογικό μπαλόνι με ραδιοβολίδα για την μέτρηση των μετεωρολογικών στοιχείων καθ’ ύψος στην ατμόσφαιρα.

• Βίντεο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT)
Στα βίντεο αυτά οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τα «άγρυπνα μάτια» που παρατηρούν από ψηλά τον καιρό! Ποιοι είναι οι ευρωπαϊκοί μετεωρολογικοί δορυφόροι και πώς αυτοί χρησιμοποιούνται καθημερινά από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, τόσο για την παρακολούθηση και την πρόγνωση των καιρικών φαινόμενων όσο και για τις έρευνες για τις κλιματικές αλλαγές;

• Έκθεση γραμματοσήμων με θέμα: «Η κλιματική αλλαγή στα γραμματόσημα του κόσμου»

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει περισσότερα από 100 γραμματόσημα και έχει ήδη παρουσιαστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

mad-science-1491

• Μετεω-παιχνίδι (για παιδιά από 8 ετών και πάνω)
Οι μικρότεροι επισκέπτες θα μπορούν να παίξουν ένα παιχνίδι με θέμα τον καιρό. Στο παιχνίδι αυτό οι καιρικές συνθήκες καθορίζουν την πορεία των παικτών!

18:30, 19:30 και 20:30
• Επιδείξεις πειραμάτων από την επιστημονική ομάδα της Διαδραστικής Έκθεσης
(2ος όροφος Διαδραστικής Έκθεσης)
Στις επιδείξεις αυτές θα μάθετε τα μυστικά των καιρικών φαινομένων και του κλίματος. Μελετάμε τις μοναδικές ιδιότητες του νερού που επηρεάζουν το κλίμα.

19:00 - 20:00
• Ομιλία Ομ. Καθηγητή Χρήστου Σ. Ζερεφού, Ακαδημαϊκού, Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, με τίτλο: «Η ανθρωπογενής αποσταθεροποίηση του κλίματος και η σημασία της Μετεωρολογίας στη διάγνωσή της».
(Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου)

Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177 143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rd@eugenfound.edu.gr».

Ίδρυμα Ευγενίδου.

Λ. Συγγρού 387 , 175 64 Π. Φάληρο

(είσοδος από οδό Πεντέλης 11).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.