Μάθε για την κυκλική οικονομία μέσα από ένα φανταστικό ψηφιακό παιχνίδι και κέρδισε βραβεία!

Η εποχή της μετάβασης σε μία κυκλική οικονομία προσφέρει μία τεράστια ευκαιρία για τη δημιουργία νέων βιώσιμων βάσεων ανάπτυξης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η κυκλική οικονομία και πώς μπορεί να εξασφαλίσει την επάρκεια φυσικών πόρων.

Δοκίμασε τις γνώσεις σου

Το ρόλο αυτό αναλαμβάνει το Play Energy της ΕΝEL Green Power (EGP). Το Play Energy είναι ένα πρωτότυπο, ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές, στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, μαθαίνοντας περισσότερα για έννοιες που μας απασχολούν, όπως η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Play Energy είναι μία ολοκληρωμένη βιωματική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία, που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας από την ΕΝEL Green Power (EGP) με στόχο την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα θέματα της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος.

Πάρε την πρόκληση

Μέσα από ευρηματικά challenges τα οποία λύνοται με πλήθος καινοτόμων ψηφιακών και συμβατικών εργαλείων, το Play Energy καλεί τους μαθητές να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας και με την επίβλεψη ενός team leader να ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο της βιωματικής μάθησης.

Ολοκληρώνοντας, πρωτοποριακές αποστολές, μικροί και μεγάλοι κερδίζουν γνώσεις και να διεκδικούν σημαντικά έπαθλα όπως συμμετοχή στο μεγαλύτερο φεστιβάλ Καινοτομίας στην Ιταλία και δωροεπιταγές από την Αmazon αξίας 1000 ευρώ για κάθε μέλος της ομάδας.

Με καταλυτική ημερομηνία τις 7 Νοεμβρίου και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση το Play Energy της ΕΝEL Green Power (EGP) έχει στόχο την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα θέματα της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος.

Ανάπτυξε δεξιότητες

Αναπτύσσοντας σημαντικές δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων αλλά και η κατανόηση της κυκλικής οικονομίας και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν ως υπεύθυνοι πολίτες και να συμμετέχουν ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια για προστασία του κοινού περιβαλλοντικού αγαθού.

Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται η κοινωνία μας, η κυκλική οικονομία είναι μονόδρομος. Καλούμαστε να ακολουθήσουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που θα περιορίζει τα απόβλητα, αλλά και θα μειώνει την ανάγκη για νέους πόρους που πρέπει να αντληθούν με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ότι αναβαθμίζουμε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, μέσω ευφυέστερης χρήσης των πόρων και μιας σύγχρονης οικονομίας που συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών.