Αρχική InfoMommy Σχέσεις Μάθε ποια είναι τα κλειδιά της διαλλακτικότητας - Πώς να αποφεύγεις τους τσακωμούς

Μάθε ποια είναι τα κλειδιά της διαλλακτικότητας - Πώς να αποφεύγεις τους τσακωμούς

o-TWO-PEOPLE-TALKING-facebook

Στην πραγματικότητα δεν πάμε κόντρα σε μια άποψη αλλά στον τρόπο που αυτή εκφράζεται…
Το να διαφωνούμε με κάποιον/κάτι είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και είναι απόλυτα λογικό. Τις περισσότερες όμως φορές, θυμώνουμε ή αγανακτούμε ή ακόμα και τσακωνόμαστε. Τα συναισθήματα που βιώνουμε κατά την διάρκεια αυτής της «κόντρας» μάς αποσυντονίζουν, μας γεμίζουν αρνητισμό και στέκονται τροχοπέδη στη ζωή μας.
Υπάρχουν όμως τα κλειδιά της διαλεκτικής τέχνης, που αν τα καταφέρετε θα διαχειρίζεστε πολύ πιο εύκολα τις «κόντρες» και τα αρνητικά και φορτικά συναισθήματα, που προκαλούν.
Πρέπει να ακούμε ενεργητικά. Οι καλοί ομιλητές ξεχωρίζουν επειδή ξέρουν να ακούν χωρίς να διακόπτουν τους συνομιλητές τους για να εκφράσουν τη δική τους άποψη. Κατά τον ίδιο τρόπο μια συμπεριφορά απόντος από μέρους μας θα ξεφουσκώσει τον ενθουσιασμό του άλλου.
Να λέμε τη γνώμη μας μόνο αν μας τη ζητάνε. Το να «εισβάλλουμε» στο ξένο έδαφος για να πούμε σε κάποιον τι πρέπει να κάνει είναι παράγοντας προστριβής. Οι κρίσεις επί προσωπικών θεμάτων είναι επιτρεπτές μόνο όταν μας τις ζητούν με παρρησία.
Να αποφεύγουμε τους περισπασμούς. Τίποτα δεν είναι πιο αποθαρρυντικό για κάποιον που μας ανοίγει την καρδιά του, από το να απαντάμε στο κινητό μας που εκείνη τη στιγμή χτυπάει.
Να κάνουμε ερωτήσεις. Όταν κάποιος αναλύει μια εμπειρία ή εκθέτει μια άποψη, η ομιλία του μπορεί να καταλήξει να θυμίζει στεγνή δεξαμενή αν περιοριστούμε μόνο στο να τον ακούμε. Το να ρωτάμε για διάφορες πλευρές του θέματος που μας παρουσιάζουν είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δώσουμε βάθος στο διάλογο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.