Μάθετε να επιλέγετε το κατάλληλο χρώμα για τα δικά σας μαλλιά

Hair-Dye-Colors-3

Καστανό; Ξανθό; Κόκκινο; Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει τελικά στο δικό σας πρόσωπο;

Υπάρχουν τόσες αποχρώσεις στα χρωματολόγια κι απ’ την άλλη, η μόδα προτείνει διαρκώς και κάποιο νέο ύφος. Ombre, Sombre, καστανό ταρταρούγας, κόκκινο πυροξάνθυνο…

Ουφ, τόσα πολλά χρώματα, τόσες πολλές ιδέες αλλά ποια πρέπει να επιλέξουμε εμείς;

Το πιο βασικό είναι να καταλήξουμε στις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο δικό μας πρόσωπό και ιδιοσυγκρασία μας. Κι ασφαλώς να επιλέγουμε βαφή που αφήνει τα μαλλιά υγιή και λαμπερά.

Πώς διαπιστώνουμε ποιο χρώμα ταιριάζει σε εμάς; Λαμβάνουμε υπόψη:

– To φυσικό χρώμα των μαλλιών μας

– Την απόχρωση του δέρματος.

– Το χρώμα των ματιών

– Κάθε πότε είμαστε διατεθειμένες να βάφουμε τα μαλλιά μας

– Πόσα χρήματα διαθέτουμε

Αν το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας είναι πολύ σκούρο και θέλετε να περάσετε στο άλλο άκρο κάνοντας τα μαλλιά σας ξανθά, θα πρέπει να τα ανοίξετε σταδιακά, γιατί η απότομη αλλαγή και το ντεκαπάζ θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην τρίχα.

Πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε πρώτα την υγεία των μαλλιών σας πριν περάσετε σε ακραίες αλλαγές χρώματος. Ένας άλλος τρόπος να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας είναι οι ανταύγειες. Κάνοντας πολλές ανοιχτές ανταύγειες, μειώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες του ντεκαπάζ και είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από το να κάνουμε ντεκαπάζ σε όλο το μαλλί.
Εάν θέλουμε πάντα υγιή και όμορφα μαλλιά προτιμότερο είναι να κινηθούμε σε αποχρώσεις κοντά στο φυσικό χρώμα των μαλλιών μας, ή αν θέλουμε μια ριζική αλλαγή χρώματος να περάσουμε σταδιακά σε αυτή την αλλαγή.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιλογή χρώματος είναι η απόχρωση του δέρματος. Το δέρμα σας έχει ψυχρή ή ζεστή απόχρωση.

Αν έχετε ανοιχτόχρωμη χλωμή επιδερμίδα σας ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα στα μαλλιά σας όπως οι σαντρέ αποχρώσεις.

Αν η επιδερμίδα σας είναι πιο σκούρα, σε χρυσούς και κίτρινους τόνους τότε σας ταιριάζουν οι ζεστές αποχρώσεις στα μαλλιά σας όπως κόκκινο, χρυσό, μελί ή σοκολατί.

Σημαντικός παράγοντας επιλογής χρώματος επίσης είναι το χρώμα των ματιών. Αν έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια πολλές φορές οι σκουρότερες αποχρώσεις στα μαλλιά σας είναι αυτές που σας κολακεύουν περισσότερο γιατί κάνουν αντίθεση με τα μάτια σας και τονίζουν τα χαρακτηριστικά σας. Αν τα μάτια σας είναι καστανά ή μελί ένα ξανθό μελί χρώμα στα μαλλιά θα αναδείξει και θα φωτίσει το πρόσωπό σας. Σε κάθε περίπτωση εξετάστε το συνδυασμό απόχρωσης δέρματος και ματιών για να καταλήξετε στη σωστότερη απόχρωση για τα μαλλιά σας.

Αν δεν θέλετε κάθε 20 μέρες να πηγαίνετε στο κομμωτήριο για να βάψετε την ρίζα, επιλέξτε μια απόχρωση κοντά στο φυσικό σας χρώμα, ή κάντε μόνο ανταύγειες έτσι ώστε όταν μακραίνουν τα μαλλιά σας να μην φαίνεται άσχημη η ρίζα και να μπορείτε να καθυστερείτε την επίσκεψή σας στο κομμωτήριο.

Πάνω από όλα θα πρέπει ο κομμωτής σας να έχει την γνώση και την εμπειρία ώστε να σας συμβουλεύει και να εφαρμόζει κάθε φορά το καλύτερο για τα δικά σας μαλλιά. Η συμβουλή μου είναι να αποφεύγετε να βάφετε μόνες σας τα μαλλιά σας, γιατί το σωστότερο αποτέλεσμα απαιτεί γνώση και την κατάλληλη τεχνική που μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να επιτύχει. Επιλέξτε λοιπόν τον κομμωτή που θα σας κάνει να χαμογελάτε κάθε φορά που φεύγετε από το κομμωτήριο.

Από την Βίκυ Στεργίου, Ιδιοκτήτρια Κομμωτηρίου, Καθηγήτρια Κομμωτικής.

www.beautyview.gr