Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε τα παιδιά να πειθαρχήσουν χωρίς τιμωρία (30/10)

Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε τα παιδιά να πειθαρχήσουν χωρίς τιμωρία (30/10)

Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σε συνεργασία με την Gordon Hellas και τις Εκδόσεις Μάρτης θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από διαλέξεις που αφορούν τους γονείς και τους δασκάλους.
Κάθε διάλεξη θα αφορά μια θεματική ενότητα και θα πραγματεύεται θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο γονέα και δάσκαλο. Στόχος των διαλέξεων και των ομιλητών είναι να δώσουν θεωρητικά αλλά και πρακτικά εφόδια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινή συμβίωση με τα παιδιά. Οι παρουσιάσεις αυτές θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και θα συνοδεύονται από ανοιχτή συζήτηση.

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 18 το απόγευμα η πρώτη διάλεξη θα είναι αφιερωμένη στο θέμα «Πειθαρχία χωρίς τιμωρία» με τη Λήδα Βεΐκου, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Τι μας έρχεται στο νου όταν ακούμε τη λέξη πειθαρχία; Γιατί την έχουμε συνδέσει με την τιμωρία; Σε μια εποχή με άπειρες προκλήσεις για τους γονείς, οι παραδοσιακές μέθοδοι πειθαρχίας δεν έχουν πια πέραση και υπονομεύουν τον ισχυρό δεσμό του γονιού με το παιδί και τη δυνατότητα του γονιού να επηρεάζει ουσιαστικά το παιδί του. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι εναλλακτικοί τρόποι πειθαρχίας και οι δεξιότητες που ενώ προστατεύουν τη σχέση γονιού – παιδιού, συνάμα βοηθούν το γονιό να διαχειρίζεται με όρους σεβασμού τις μη αποδεκτές συμπεριφορές του παιδιού; Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να θεμελιώσουμε μια στέρεη σχέση με τα παιδιά μας, να τα ενθαρρύνουμε με τρόπο εποικοδομητικό, να επιλύουμε προβλήματα και συγκρούσεις χωρίς τιμωρίες και ανταμοιβές, να αντιμετωπίζουμε το θυμό, να διακρίνουμε τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, να διαχειριζόμαστε τα θέματα που αφορούν την τεχνολογία και τα παιδιά μας. Η διάλεξη είναι βασισμένη στο βιβλίο της Judy Arnall Πειθαρχία χωρίς τιμωρία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης και την Gordon Hellas.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο café του Ευριπίδη στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

Κόστος συμμετοχής: 5 € ανά συνάντηση

Η παρακολούθηση των διαλέξεων γίνεται με δηλώσεις συμμετοχής στο 210 6800644, εσωτερικό 505, 9.00-16.00 ή με αποστολή email στο pr@evripidis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.