Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μάθετε πώς θα καταψύξετε με ασφάλεια τα βρεφικά γεύματα

Μάθετε πώς θα καταψύξετε με ασφάλεια τα βρεφικά γεύματα

baby-eatingΕφόσον τα βρέφη τρώνε μόνο μικρές ποσότητες, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια του απογαλακτισμού, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρόνο φτιάχνοντας μεγαλύτερες ποσότητες πουρέ τροφίμων και καταψύχοντας την επιπλέον ποσότητα σε θήκες για παγάκια ή μικρά πλαστικά δοχεία κατάλληλα για κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε σε μελλοντικά γεύματα επισημαίνει η Γεωργία Τσιάππα, Κλινική Παιδιατρική Διαιτολόγος. Έτσι σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούμε να φτιάξουμε αρκετά γεύματα για το βρέφος για τις επόμενες μέρες/βδομάδες.

Μόλις κρυώσει το φαγητό, το παγώνουμε το συντομότερο δυνατό. Παγώνουμε το φαγητό σε θήκη για παγάκια με κάλυμμα (έτσι διατηρείται η ποιότητα των τροφών) και αναγράφουμε το περιεχόμενο και την ημερομηνία λήξης (οι βρεφικές τροφές διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι 8 βδομάδες). Η θερμοκρασία του καταψύκτη πρέπει να είναι -18 C ή χαμηλότερη.

Ξεπαγώνουμε το φαγητό βγάζοντας την κατάλληλη ποσότητα από την κατάψυξη αρκετές ώρες πριν από το γεύμα και το βράζουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει και ελέγχουμε τη θερμοκρασία πριν το δώσουμε στο βρέφος.

Baby-eating-for-iron-article-redΠοτέ δεν ξαναβάζουμε στην κατάψυξη το φαγητό που έχει ήδη ξεπαγώσει. Η εξαίρεση στον κανόνα είναι ωμές κατεψυγμένες τροφές που μπορούν να ξαναμπούν στην κατάψυξη όταν έχουν ψηθεί (για παράδειγμα κατεψυγμένα μπιζέλια).

Ποτέ δεν ζεσταίνουμε το φαγητό περισσότερο από μια φορά.

Ξεκινώντας τις στερεές τροφές

Πρώτα φρούτα:

Μήλο
Αχλάδι
Μπανάνα

Πρώτα λαχανικά:
Καρότο
Πατάτα
Γλυκοπατάτα
Γλυκοκόλοκο
Κόκκινη κολοκύθα

Μερίδα στα αρχικά στάδια: 1-2 κύβοι από θήκη για παγάκια


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.