Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Μάθετε τα μυστικά της επιλογής της σωστής νταντάς!

Μάθετε τα μυστικά της επιλογής της σωστής νταντάς!

Bilingual-Nanny-London-4Η άδεια εγκυμοσύνης πλησιάζει προς το τέλος της και δυστυχώς οι γιαγιάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να "κρατάνε" το παιδί  ενόσω εσείς εργάζεστε. Έχετε λοιπόν ξεκινήσει την ανεύρεση της νταντάς που θα επωμιστεί τη φροντίδα και την προστασία του παιδιού εν τη απουσία σας. Πριν εντατικοποιήσετε τη διαδικασία "Ψάχνω να βρω νταντά" αξίζει να συμβουλευτείτε το κείμενό μας και να βρείτε όλα όσα θα πρέπει να έχετε κατά νου ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσετε το ενδεχόμενο ο άνθρωπος στον οποίο θα εμπιστευθείτε το παιδί να μην είναι κατάλληλος και αντί να σας λύσει τα χέρια, σας δημιουργήσει επιπλέον μπελάδες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχουν δύο τρόποι για να βρείτε μια πολύ καλή νταντά είτε συστημένη από κάποιο φιλικό σας πρόσωπο είτε μέσω αξιόπιστων γραφείων ευρέσεως νταντάδων αλλά αυτό στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερο βάρος κατά τη διαδικασία ανεύρεσης είναι τι συστάσεις και ποιες εξειδικευμένες γνώσεις διαθέτει καθώς πολλές νταντάδες έχουν επίσημη αναγνωρισμένη εκπαίδευση ενώ κάποιες άλλες έχουν αποκτήσει πείρα μετά από πολυετή ενασχόληση με παιδιά. Ειδικότερα, θα πρέπει να ελέγξετε εξονυχιστικά όλες τις συστατικές επιστολές τις οποίες σας έχει παραθέσει για να εξακριβώσετε εάν είναι αληθινές και ποιο εργασιακό πρόσωπο έχει επιδείξει στο διάστημα που συνεργαζόταν με τις προηγούμενες οικογένειες.

babysittingmomandnannyΈχοντας καταλήξει σε ορισμένα πρόσωπα που θα θέλατε να τα συναντήσετε από κοντά για να μιλήσετε εκτενώς για το τι ακριβώς επιθυμείτε από μια νταντά, προσκαλείτε την "υποψήφια" για τη θέση στο σπίτι σας και την υποβάλλετε τρόπω τινά σε μια "συνέντευξη". Πολλοί γονείς μάλιστα συνηθίζουν να δίνουν στην "νταντά" το μωρό θέλοντας να δουν πώς θα αντιδράσει στην αγκαλιά της. Παρολαυτά, το εν λόγω κόλπο μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς το παιδάκι μπορεί τη συγκεκριμένη μέρα να έχει εκνευρισμό και συμπτωματικά να αρχίσει να κλαίει όταν η νταντά το πάρει στα χέρια της. Εξίσου σημαντικό είναι να δείτε πώς θα νιώσετε εσείς κοντά της καθώς αυτό που χρειάζεστε είναι μια νταντά που θα έχετε το θάρρος και τη δυνατότητα να επικοινωνείτε.

Για να βγάλετε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το άτομο που θα μπει στη ζωή σας και θα περνάει πολλές ώρες με το παιδί σας μπορείτε να της κάνετε ορισμένες από τις ακόλουθες ερωτήσεις:

- Έχετε εμπειρία με τα νεογέννητα;

- Τι γνώμη έχετε για τη διατροφή; Μπορείτε να μαγειρέψετε;

- Είστε κοινωνικό άτομο; Μπορείτε να επικοινωνήσετε με φιλικές μαμάδες ή νταντάδες φίλων παιδιών σε κοινωνικές εκδηλώσεις;

- Μπορείτε να εργαστείτε υπό διαφορετικές συνθήκες διατηρώντας όμως ένα τακτικό πρόγραμμα;

-Είστε ακριβής στα ωράριά σας;

- Ποια είναι τα πιστεύω σας ως προς την ανατροφή των παιδιών;

-Για πόσο διάστημα θέλετε να εργαστείτε;

-Είστε διαθέσιμη να πάμε διακοπές οικογενειακώς εάν χρειαστεί;

Εάν νιώθετε άβολα με τη διαδικασία και τις ερωτήσεις τις οποίες σκέφτεστε να ρωτήσει θα πρέπει να θυμάστε ότι αυτή κατάσταση είναι προς όφελός σας καθώς ζητούμενο είναι να βρείτε έναν άνθρωπο που στην ουσία θα αποτελέσει μέλος της οικογένειάς σας. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και μην έχετε δεύτερες σκέψεις. Εάν δεν νιώθετε σίγουρη για την εικόνα που αποκομίσατε από την υποψήφια νταντά, ζητήστε της να ξανάρθει και κάντε της εκ νέου όποια ερώτηση νομίζετε ότι θα σας βοηθήσει για την επιλογή σας. Eάν δεν σας φανεί σωστή, τότε μην τις δώσετε τη δουλειά. Όποια κι αν είναι η απόφασή σας να θυμάστε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τα πάντα από την αρχή ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις αργότερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.