Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Μαθήματα Κεραμικής Τέχνης

Μαθήματα Κεραμικής Τέχνης

ΑΡΓΙΛΟΣ 3

Μαθήματα κεραμικής τέχνης πραγματοποιούνται στο εργαστήρι  του πολιτιστικού  κέντρου καλλιτεχνικήs έκφρασηs «ΑΡΓΙΛΟΣ», στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της  προώθησης  και γνωριμίας  της συγκεκριμένης  τέχνης σε παιδιά και ενήλικες. Οι εγγραφές τόσο για το παιδικό τμήμα, όσο και για το τμήμα ενηλίκων γίνονται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παιδικό τμήμα, από 4 ετών και άνω
Τα μαθήματα ξεκίνησαν  από αρχές Οκτωβρίου και θα  διαρκέσουν  μέχρι το τέλος  Μαΐου του 2014. Η ενασχόληση των παιδιών με τον πηλό είναι διασκεδαστική, καθώς γίνεται με μορφή παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες, μαθαίνουν τις ιδιότητες, την δυνατότητα του υλικού, διάφορες τεχνικές καθώς και την διαδικασία κατασκευής αντικειμένων.
Μέσω αυτής της τέχνης, τα παιδιά αναπτύσσουν φαντασία, εφευρετικότητα, επιδεξιότητα δακτύλων και παλάμης, υπομονή και επιμονή.
Παράλληλα με τη διδασκαλία της κεραμικής, τα παιδιά ασχολούνται με δημιουργικές κατασκευές, όπως μάσκες, κολάζ, μπατίκ, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά κ.α.

Πρόγραμμα παιδικού τμήματος:
Κάθε Τετάρτη 7:00-8:30 το απόγευμα.
Κόστος: 20 Ευρώ το μήνα με τα υλικά.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, όπου οι συμμετέχοντες γνωρίζουν την τέχνη της κεραμικής, κατασκευάζοντας  το δικό τους αντικείμενο.

ΑΡΓΙΛΟΣ 2
Τμήμα ενηλίκων
Τα μαθήματα ξεκίνησαν  από αρχές Οκτωβρίου και θα  διαρκέσουν  μέχρι το τέλος  Ιουνίου του 2014. Σε ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο παρέχεται στους ενήλικες θεωρητική  και πρακτική κατάρτιση. Μαθαίνουν να λειτουργούν ως  ομάδα, αλλά και ατομικά, με κύριο αντικείμενο την  δημιουργία κεραμικών. Διδάσκονται πηλοπλαστική, τροχό, διακόσμηση, κεραμική τεχνολογία και  ιστορία κεραμικής  τέχνης. Κατά την διάρκεια της  χρονιάς πραγματοποιείται και  σεμινάριο τεχνικής RAKU.

Πρόγραμμα τμήματος ενηλίκων:
Δευτέρα ή Τρίτη 6:00-9:00 το απόγευμα.
Κόστος: 50 Ευρώ το μήνα με τα υλικά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ  «ΑΡΓΙΛΟΣ»
ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΝΟΥΚΑ 9
ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. 2310.326.921, 2310-.307.794, 6972.435026.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.