Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Μαθήματα κινεζικής γλώσσας σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

Μαθήματα κινεζικής γλώσσας σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

chinese-blackboardΤην έναρξη της διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας σε πρότυπα πειραματικά σχολεία ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Du Qiwen. Μεταξύ των σχολείων που θα θα διδάσκονται τα κινεζικά είναι το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Αθήνας.

Όπως εξήγησε ο κινέζος πρέσβης «ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις ένα λαό και να συνεργαστείς μαζί του, είναι να μιλάς τη γλώσσα του» προσθέτοντας ότι τα κινέζικα είναι μια από τις πέντε εργασιακές γλώσσες του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα ομιλείται από το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σημείωσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν την κινέζικη γλώσσα.

«Από σήμερα θα αρχίσετε να μαθαίνετε την Κινέζικη γλώσσα στα σχολεία σας. Είστε οι μελλοντικοί πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στη Κίνα. Καλή μας επιτυχία», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, στα οποία εντάσσεται η κινεζική γλώσσα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως η διδασκαλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των μαθητικών ομίλων των σχολείων, που έχουν το σκοπό, την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, αλλά και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργίας και αριστείας. «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κινεζική Κυβέρνηση, γιατί διαθέτει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, χωρίς να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο» είπε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter