Αρχική Νέα Μαθησιακές Δυσκολίες: Ο ειδικός παιδαγωγός κ. Παπαναστασίου μάς ενημερώνει (Extra Channel, Δευτέρα 10/10)

Μαθησιακές Δυσκολίες: Ο ειδικός παιδαγωγός κ. Παπαναστασίου μάς ενημερώνει (Extra Channel, Δευτέρα 10/10)

Τι εννοούμε με τον όρο μαθησιακές δυσκολίες; Σε ποια ηλικία κάνουν την εμφάνισή τους και πώς μπορεί να γίνει η διάγνωσή τους;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διαδικασία της μάθησης. Συχνά, οι γονείς αισθάνονται υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνει το παιδί τους και ανησυχούν για το μέλλον τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν πώς θα το βοηθήσουν πραγματικά να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο ή ενδοιασμό που πιθανότατα αντιμετωπίζει.

Ο ειδικός παιδαγωγός, Φώτης Παπαναστασίου, αναλύει στην κάμερα του Infokids.gr όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς προκειμένου να σταθούν δίπλα στο παιδί τους και να κάνουν τη διαδικασία της μάθησης πιο ευχάριστη στο παιδί. Το πρώτο και βασικότερο που έχουν να κάνουν, όπως αναφέρει ο κ. Παπαναστασίου, είναι να μάθουν τι ακριβώς είναι οι μαθησιακές δυσκολίες. Η συνέχεια επί της οθόνης...

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου, στο 5λεπτο για το παιδί και τους γονείς που φιλοξενείται στη συχνότητα του Extra Channel, λίγο πριν από το κεντρικό δελτίο των 20:30, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα περιεκτικό ρεπορτάζ γύρω από το ζήτημα των μαθησιακών δυσκολιών.

Συντονιστείτε στις 10/10 ώρα 20:20 στο Extra Channel και διαδικτυακά στο www.extratv.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.