Μαθητές από τους Φούρνους ετοιμάζουν ιστοσελίδα με όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες

Μαθητές από τους Φούρνους ετοιμάζουν ιστοσελίδα με όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες

Μία σελίδα στο διαδίκτυο με πληροφορίες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι έφτιαξαν μαθητές στους Φούρνους.

Από τα μεγάφωνα που είναι εγκατεστημένα στο χωριό, ανακοινώνεται ότι λόγω της θαλασσοταραχής δεν θα φτάσει το καράβι.

Στη μοναδική πηγή με το πόσιμο νερό, είναι αναρτημένη ανακοίνωση για προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ σε έναν στύλο της ΔΕΗ, κάτω από την αναγγελία ενός ετήσιου μνημοσύνου, υπάρχει ένα δεύτερο χαρτί που γράφει ότι ένας εκπαιδευτικός αναζητά σπίτι για να νοικιάσει.

Πλέον, στους Φούρνους Κορσεών, ένα νησί του ανατολικού Αιγαίου ανάμεσα στη Σάμο και την Ικαρία, η διάδοση των χρηστικών πληροφοριών, που έως σήμερα γίνεται με πιο … παραδοσιακές μεθόδους, αναμένεται να εκσυγχρονιστεί.

Μαθητές γυμνασίου και λυκείου ετοιμάζουν μία εικονική επιχείρηση, με αντικείμενο μία διαδικτυακή σελίδα, που σκοπό έχει να προβάλλει οτιδήποτε αφορά στο νησί.

Μία ιδέα που εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα Junior Achievement Greece. Μάλιστα, φέτος δεν είναι μόνοι αλλά έχουν και μέντορα τον πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, ο οποίος συμμετέχει στο νέο θεσμό Inspiring Mentoring του JA Greece.

«Οι μαθητές εντόπισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού και δούλεψαν έτσι ώστε να δώσουν λύσεις ή έστω να βελτιώσουν την κατάσταση. Έτσι, η ιδέα με την οποία συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα είναι λιγότερο εμπορική και περισσότερο κοινωνικού περιεχομένου», δηλώνει στο ΑΠΕ η οικονομολόγος Ηρώ Πάντικ, καθηγήτρια στο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Φούρνων Κορσεών.

Αυτό που επιδιώκουν οι μαθητές είναι να προσελκύσουν τους ντόπιους που θα μπαίνουν στη σελίδα, θα διαβάζουν ειδήσεις, χρηστικές πληροφορίες, ακόμη και μικρές αγγελίες.

«Επειδή η πληροφορία δεν φτάνει πάντα στον τελικό αποδέκτη με τον σημερινό τρόπο διάδοσής της, έχουμε σκοπό να μυήσουμε τους κατοίκους στις νέες τεχνολογίες και να ξέρουν ότι θα μπορούν να μαθαίνουν τα πάντα που αφορούν στο νησί μέσα από το site μας. Μάλιστα, προσεγγίσαμε και επιχειρήσεις, όπως μίνι μάρκετ και τους προτείναμε, εκτός από τα τοπικά προϊόντα που μπορούν να προωθήσουν, να δίνουν προσφορά για προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης, έτσι ώστε αντί να πεταχτούν, να καταναλωθούν», συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης:

Διάψευση των ιατροδικαστών για το «τοξικό αέριο» στη Τζωρτζίνα – Η ανακοίνωση που εξέδωσαν

“‘Eρχεται” η διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία – Ποιες περιοχές αφορά

Πότε θα δοθούν τα 5 νέα self test για τους μαθητές – Όσα πρέπει να ξέρετε