Μάθητες και φοιτητές έκαναν “ντου” στο Υπουργείο Παιδείας – Δείτε το video

Στο υπουργείο Παιδείας εισέβαλαν, πριν από λίγο, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το κτίριο και με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» ζητούν συνάντηση με τον υπουργό παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος απουσιάζει.

Κατάφεραν, ωστόσο να εισβάλουν στο γραφείο του, να το κάνουν άνω-κάτω και να το γεμίσουν πανό με συνθήματα.

H ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας:

Σήμερα, Παρασκευή 9 Νοέμβρη, οι μαθητές με αποφάσεις 15μελών, 5μελών, Γενικών συνελεύσεων σχολείων και Συντονιστικών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήσαμε για ακόμα μια φορά μια μαζική, μαχητική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας τα δικαιώματά μας. Όταν φτάσαμε στο υπουργείο αντικρίσαμε για ακόμα μια φορά κλειστές πόρτες, αστυνομία και την επιλογή του υπουργείου να μη δεχτεί τους μαθητές. Για ακόμα μια φορά δεν πήραμε απαντήσεις για τα δίκαια αιτήματά μας. Το μόνο που ξέρει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να συκοφαντούν τον αγώνα μας και να λένε ψέματα πως δεν έχουμε αιτήματα. Σήμερα ο υπουργός Παιδείας κρύφτηκε από τους αντιπροσώπους των σχολείων μας από όλη την Ελλάδα, φοβήθηκε να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά μας, τις διεκδικήσεις μας.  Του δηλώνουμε για ακόμα μια φορά πως είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της. Πως όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και αποφασισμένα τον δίκαιο αγώνα μας! Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

Δείτε στο video τη στιγμή της εφόδου

Ζωντανά: Έφοδος μαθητών στο υπουργείο Παιδείας

Gepostet von news247.gr am Freitag, 9. November 2018

(φωτο: iefimerida.gr)