Αρχική InfoSchool Λύκειο Μαθητές Λυκείου ανά την Ελλάδα δημιουργούν τη δική τους "Εικονική Επιχείρηση"

Μαθητές Λυκείου ανά την Ελλάδα δημιουργούν τη δική τους "Εικονική Επιχείρηση"

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) ενέκρινε δωρεά ύψους $50,000 για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας Εικονική Επιχείρηση, το οποίο υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ανά την Ελλάδα από το ΣΕΝ / JA Greece. Η δωρεά αποτελεί μέρος των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης των νέων στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (ηλικίας 15-18 ετών), διδάσκοντας τη διαδικασία μέσω της οποίας υλοποιείται μία επιχειρηματική ιδέα. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθοδηγούνται από καθηγητές και εθελοντές - στελέχη επιχειρήσεων, αποκτώντας έτσι άμεση εμπειρία σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας.

Οι επιχειρήσεις που δημιουργούνται έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εμπορικές εκθέσεις "Trade Fairs" και να προωθήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους σε πραγματικούς καταναλωτές. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι ομάδες διαγωνίζονται στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό και αναδεικνύεται η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» της χρονιάς. Η νικήτρια ομάδα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από το JA Europe. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότεροι από 60.000 μαθητές και μαθήτριες έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

11698996_10153529715398274_7616736224558168139_oΟ Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε σχετικά: «Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο SEN/JA Greece για την υποστήριξη του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση, είναι ενδεικτική της δέσμευσης και της πίστης μας στη νέα γενιά της Ελλάδας. Η δυνατότητα που παρέχεται στους μαθητές να αποκτήσουν άμεση εμπειρία σε θέματα επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητας, δημιουργεί ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο για την Ελλάδα και συμβάλλει περαιτέρω στις προσπάθειες της χώρας για ουσιαστική ανάκαμψη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του SEN/JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος, προσέθεσε: «Η υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τη σημαντική μας αποστολή: να δώσουμε στους νέους της Ελλάδας τα κίνητρα και τις δεξιότητες, να θέτουν και να επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους. Μέσω της δημιουργίας της δικής τους μίνι-επιχείρησης, οι μαθητές γεμίζουν χαρά και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον εν καιρώ κρίσης. Μάλιστα, πολλά παιδιά μας λένε ότι η συμμετοχή τους στην Εικονική Επιχείρηση, τους άλλαξε τη ζωή. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Ελληνική Πρωτοβουλία, θα οδηγήσουμε ακόμα περισσότερους νέους στο δρόμο της δημιουργίας και της προόδου».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.