Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Μαθητές συναρμολογούν το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο robot "Αλκυώνη" (2/2)

Μαθητές συναρμολογούν το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο robot "Αλκυώνη" (2/2)

afisa_hydrobot_tethysΜε ένα καινοτόμο και διαφορετικό τρόπο το Πάρκο ΤΗΘΥΣ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Μαθητές από το Λύκειο Λεπτοκαρυάς, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου θα συναρμολογήσουν το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο robot "Αλκυώνη", το οποίο παρακαλουθεί το νερό και βοηθά στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα των επισκεπτών του ΤΗΘΥΣ.

Το robot είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής του ΤΗΘΥΣ στο Πρόγραμμα Hydrobot του Ευγενίδιου Ιδρύματος και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), σχετικά με τη διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της θαλάσσιας ρομποτικής.

Η είσοδος στο Πάρκο, κατά την εκδήλωση και το διάστημα μεταξύ 11:00 και 14:00 θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου Ολύμπου και του Γραφείου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Ιχθυοτροφικό - Οικοτουριστικό πάρκο ΤΗΘΥΣ
Ν. Πόροι Πιερίας, Τ.Κ. 60065
2310327067


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.