Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας βράβευσαν αυτούς που τους έδωσαν μια «δεύτερη ευκαιρία»

Μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας βράβευσαν αυτούς που τους έδωσαν μια «δεύτερη ευκαιρία»

0622065001352817467Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο δημόσιο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή φοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου. Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.

Χθές, μαθητές και απόφοιτοι των ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας), βράβευσαν τους καθηγητές και τους ιθύνοντες της δημιουργίας αυτών σχολείων που μπόρεσαν να τους δώσουν μια πραγματική "δεύτερη ευκαιρία", μέσω της επιμόρφωσης, στη ζωή τους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων και μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, μέσω αυτής της πράξεως ιδιαίτερου συβολισμού, βράβευσε του δασκάλους του, αλλά και εκπροσώπους φορέων, που με την αρωγή τους βοήθησαν, με αυταπάρνηση, ακόμα και μέσα στις φυλακές (το ένα από τα δύο ΣΔΕ Κορυδαλλού βρίσκεται εντός του σοφρωνιστικού ιδρύματος Κορυδαλλού) αυτούς τους ανθρώπους, που η ζωή για διάφορους λόγους δεν τους άφησε όταν ήταν νεότεροι να τελειώσουν το σχολείο.

«Η γνώση είναι ελπίδα και η ελπίδα ελευθερία» ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων (ΠΕΦΑΣΔΕ), Γιώργος Λαύκας, ο οποίος υπογράμμισε: «Όπου υπάρχει μπορώ, υπάρχει κι ένας νέος δρόμος». Κλείνοντας, ο κ. Λαύκας τόνισε τη σπουδαιοτητα αυτών των σχολείων και ανακοίνωσε τις προθέσεις του για δημιουργία ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού των μαθητών και κάλεσε το Υπ. Παιδειας να προσφέρει την αρωγή του για τη στελέχωση των ΣΔΕ.

«Θα είμαστε στο πλάι όλων όσων παλεύουν για τη μόρφωση» δήλωσε ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, στην εκδήλωση.

2009010400147-preview

Το πρώτο ΣΔΕ, άρχισε να λειτουργεί στο Περιστέρι το 2000. Πρώτη του διευθύντρια ήταν η Ευγενία Τζουμάκα, η οποία σημείωσε: «Οι άνθρωποι της αντίπερα όχθης, μας "υποχρέωσαν" να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που βλέπαμε τη ζωή και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Οι μαθητές με τον ηρωισμό τους έδειξαν ότι μπορούν να υπερβούν τον εαυτό τους. Ξεκίνησαν με το κεφάλι σκυφτό και έφυγαν περήφανοι και με αυτοπεποίθηση».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε σύνδεση, μέσω Skype, με Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε Φλώρινα, Πάτρα, Ορεστιάδα, Σπάρτη και Ιεράπετρα με τους καθηγητές να εκφράζουν την υπερήφανειά τους που διδάσκουν σε αυτά τα σχολεία και του μαθητές να τους ευχαριστούν.

Εκτός από τα βραβεία που δόθηκαν στους καθηγητές και δασκάλους των σχολείων, οι μαθητές του ΣΔΕ Κορυδαλλού ετοίμασαν 20 έργα ζωγραφικής. Ειδικά για τον δήμο Κορυδαλλού, φιλοτέχνησαν έναν πίνακα, αντίγραφο της Guernica του Πικάσο, σε μέγεθος αντίστοιχο μάλιστα του προτότυπου έργου.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε βίντεο με θέμα την ιστορική αναδρομή των ΣΔΕ, που επιμελήθηκε το τμήμα "Δια Βίου Μάθησης". Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλίες από μαθητές και αποφοίτους των ΣΔΕ, ενώ ακολούθησε η βράβευση με τα δώρα που έφτιαξαν οι μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.