Αρχική InfoSchool Λύκειο Μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο CERN

Μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο CERN

cern3Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μεγαλύτερο παγκοσμίως ερευνητικό Κέντρο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, στο CERN, διοργανώθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης. Το CERN βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου και έμεινε η αποστολή του σχολείου, ενώ κάποια εργαστήριά του υπάρχουν και στη Γαλλία.

Είκοσι μαθητές της Β’ και Γ’ λυκείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Γιώργο Ιακωβίδη και Ελένη Κοκκίνου, ξεναγήθηκαν σε εργαστήρια και αμφιθέατρα του CERN. Στο αμφιθέατρο παρακολούθησαν παρουσίαση για τους ερευνητικούς σκοπούς του CERN και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες ανακαλύψεις.

Η ξενάγηση έγινε στα ελληνικά από τον Δρα Χρήστο Λαζαρίδη, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ερευνητής στο CERN. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τα εργαστήρια του ανιχνευτή ATLAS (ένας από τους τέσσερις ανιχνευτές) όπου γίνονται πειράματα που περιλαμβάνουν και την ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs. Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το δωμάτιο ελέγχου μέσω υπολογιστών (control room) του πειράματος, αφού δεν επιτρέπεται λόγω ακτινοβολίας, να υπάρχουν άνθρωποι στον επιταχυντή.

cern1Η γνωριμία των μαθητών με τους επιστήμονες, αλλά και η έμφυτη περιέργειά τους, αποτέλεσαν έναυσμα για μελλοντική ενασχόληση με την έρευνα, ανακαλύπτοντας συγχρόνως νέες επαγγελματικές διεξόδους. Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι σχολείο, το οποίο πιστεύει στη βιωματική μάθηση και γι΄ αυτό οι εκπαιδευτικές αποστολές αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.