Αρχική Νέα Mattel: "H Barbie δεν σχεδιάστηκε για να είναι ρεαλιστική"

Mattel: "H Barbie δεν σχεδιάστηκε για να είναι ρεαλιστική"

Beautiful-Barbie-Doll-With-Pink-PurseΓια πρώτη φορά η αντιπρόεδρος της εταιρείας Mattel, όσον αφορά το κομμάτι του σχεδιασμού, αναφέρθηκε στις αμφιλεγόμενες αναλογίες του σώματος της Barbie.

Η 43χρονη Kimberly Culmone, η οποία εργάζεται για την εταιρεία από το 2007, υπερασπίστηκε το σχεδιασμό της Barbie, επικαλούμενη πρακτικούς λόγους για τη μη ρεαλιστική εικόνα της διάσημης κούκλας.

“Το σώμα της Barbie δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τα μικρά κορίτσια να της αλλάζουν ρούχα εύκολα και γρήγορα”, αναφέρει η αντιπρόεδρος σχεδιασμού της εταιρείας.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Barbie έχει εμφανιστεί με διαφορετικούς τύπους σώματος κατά τη διάρκεια των ετών, προκειμένου να υιοθετήσει διαφορετικά στυλ ντυσίματος.

75886-forsideΗ κ. Culmone παραδέχθηκε ότι ενώ το σώμα της Barbie αποτελεί αντικείμενο «συνεχούς εξέλιξης» για τη Mattel, η 55 ετών κληρονομιά της εταιρείας σημαίνει ότι η ομάδα σχεδιασμού έχει την υποχρέωση της συνέπειας.

“Οι περισσότερες κόρες κληρονομούν τα ρούχα της Barbie από τις μητέρες τους. Για το λόγο αυτό, το να διατηρήσουμε ένα συγκεκριμένο προφίλ για τη σωματική της διάπλαση είναι πραγματικά σημαντικό για την εταιρεία. Μπορεί τα ρούχα να μην είναι πάντοτε σε θέση να ταιριάζουν σε κάθε κούκλα, αλλά είναι σημαντικό για μένα ότι η πλειοψηφία των μαμάδων το κάνει, διότι αυτή ήταν και η δική μου εμπειρία ως μικρό κορίτσι”.

Τέλος, ανεξάρτητα από τη μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Sussex το 2006, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι λεπτές κούκλες Barbie μπορεί να βλάψουν τα κορίτσια με την εικόνα του σώματος, η οποία συμβάλλει στον κίνδυνο διαταραγμένης διατροφής, η κ. Culmone δεν θεωρεί ότι τα νεαρά κορίτσια συγκρίνουν το σώμα τους με εκείνο της Barbie.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.