Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «MAX - Media Against Xenophobia»: Σεμινάριο κατάρτισης στη Θεσσαλονίκη

«MAX - Media Against Xenophobia»: Σεμινάριο κατάρτισης στη Θεσσαλονίκη

Web radioΟ μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη -Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, διοργανώνουν το σχέδιο κατάρτισης «MAX - Media Against Xenophobia» , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα αφορά στη χρήση των ΜΜΕ, ως εργαλείων ενάντια στην ξενοφοβία και υλοποιείται με τη συμμετοχή νέων από 11 χώρες.

Το «Media Against Xenophobia», είναι ένα εντατικό σεμινάριο κατάρτισης με κύρια θέματα το Γραμματισμό στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, την προώθηση αξιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω αυτών, αλλά και την κατάλληλη χρήση τους, ώστε να αποτελέσουν «όπλα» κατά της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη κατάρτιση, ώστε να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τη ρητορική μίσους και την προβολή σχετικών στερεότυπων από τα ΜΜΕ. Μέσω μεθόδων της μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βιωματική γνώση πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εστιάσουν την προσοχή τους σε δημοσιογραφικές πρακτικές, που προωθούν τις αξίες της δημοκρατίας και της ισότητας.

MAX LOGOΤο Μ.Α.Χ θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή 22 νέων 18 - 30 ετών, από 11 χώρες (Ιταλία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα) στις οποίες εμφανίζονται φαινόμενα ρατσισμού, λογοκρισίας και αδιαφάνειας των κρατικών ΜΜΕ. Ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας του M.A.X., θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων, για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε μία από τις παραπάνω χώρες.

Οι εργασίες του προγράμματος θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Βεργίνα (Μοναστηρίου 19, τηλ. 2310. 516.021).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη και τις δραστηριότητες του M.A.X., μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του οργανισμού Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων www.usbngo.gr και στο https://www.facebook.com/usbngo.

Το πρόγραμμα «Media Against Xenophobia» συγχρηματοδοτείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα από το European Youth Foundation και τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans – U.S.B.) ιδρύθηκε το 2008, στη Θεσσαλονίκη, με όραμα την κινητοποίηση και ενδυνάμωση της νεολαίας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της νεανικής κινητικότητας, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.