Μάχη για τη ζωή του 6χρονου που κινδύνευσε από λουρί σκύλου – Τι ακριβώς συνέβη

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων συνεχίζει να νοσηλεύεται το 6χρονο παιδί που χθες βρέθηκε σε κατάσταση ασφυξίας με το λουρί του σκύλου της οικογενείας τυλιγμένο στο λαιμό του, στο σπίτι του στο Φάληρο. Το 6χρονο παιδί επί 35 λεπτά δεν έδινε σημεία ζωής, δεν ανέπνεε, ούτε είχε σφυγμό, όμως οι διασώστες επέμειναν και κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Πώς το παιχνίδι με το λουρί εξελίχθηκε σε εφιάλτη

Όπως περιέγραψε ο θείος του μικρού μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο 6χρονος έπαιζε. Είχε το λουρί του σκύλου στα χέρια, έβαλε πάνω στο κρεβάτι ένα τραπεζάκι στο οποίο ανέβηκε και στη συνέχεια φαίνεται ότι κρέμασε το λουράκι σε μια πρόκα που υπήρχε στον τοίχο. Άγνωστο πώς, το λουρί μπλέχτηκε στο λαιμό του παιδιού που φαίνεται ότι έχασε την ισορροπία του και κρεμάστηκε. Δυστυχώς η μητέρα του που βρισκόταν στην κουζίνα δεν κατάλαβε το παραμικρό. Η 13χρονη αδελφή του μικρού βρισκόταν επίσης στο σπίτι, αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο.

Όταν πέρασε αρκετή ώρα και η μητέρα συνειδητοποίησε ότι δεν ακούει τον μικρό να παίζει, πήγε στο δωμάτιο και είδε το παιδί της κρεμασμένο. Η γυναίκα ευτυχώς, παρά τον πανικό της, κατέβασε το παιδί και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Δείτε τις δηλώσεις του θείου του 6χρονου

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 6χρονος

Όπως δήλωσε στο Newsit.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας το παιδί είναι σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.