Μαύροι κύκλοι: 8 τρόποι για να τους εξαφανίσεις!

Οι μαύροι κύκλοι δεν κάνουν διακρίσεις: Μπορεί να εμφανιστούν κάτω από τα μάτια μιας 20χρονης, μιας αθλήτριας, μιας κοπέλας που ακολουθεί υγιεινή διατροφή, αλλά και σε γυναίκες που περιποιούνται το πρόσωπό τους συχνά. Πώς προκαλούνται, λοιπόν, και πώς μπορούμε να τους εξαφανίσουμε μια και καλή;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι θέμα κληρονομικότητας, ενώ -δεδομένου ότι η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή- πρόκειται για το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας. Ο ήλιος, οι αλλεργίες, η έλλειψη ύπνου, το αλκοόλ και η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσουν την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια και να δημιουργήσουν μαύρους κύκλους.

  1. Εντόπισε το πρόβλημα: Μήπως ξενυχτάς συχνά; Μήπως έχεις πολύ ανοιχτό δέρμα και εκτίθεσαι πολλές ώρες στον ήλιο; Μήπως απλά μεγαλώνεις; Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εντοπίσουμε την αιτία του προβλήματος, ώστε να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης.
  2. Διατροφή και ύπνος: Οι μαύροι κύκλοι, λένε οι επιστήμονες, είναι ένα σύμπτωμα «εσωτερικών προβλημάτων του σώματος», γι αυτό αν αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα, ίσως πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου. Ξεκίνα να πίνεις περισσότερο νερό και λιγότερο αλκοόλ, να τρως φρούτα και λαχανικά, αλλά και να κοιμάσαι αρκετά.
  3. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα: Προτίμησε κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Α που δυναμώνει την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων. Επιπλέον, η καφεΐνη χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο joytv.gr