Αρχική InfoTeens Υγεία Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (8/9), ας δούμε τον καθοριστικό της ρόλο στην αποκατάσταση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (8/9), ας δούμε τον καθοριστικό της ρόλο στην αποκατάσταση

physiotherapy

Τη σημασία της φυσικοθεραπείας  και το ρόλο του φυσικοθεραπευτή στην αποκατάσταση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι φυσικοθεραπευτές του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου).
«Ως φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε ένα χώρο που δημιουργεί και δεν παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις, βιώνουμε διαρκώς ότι κάθε ημέρα για μας είναι «ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ».

Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, που φιλοξενεί καθημερινά 50 νοσηλευόμενους  ασθενείς και εκατοντάδες εξωτερικούς,  κάθε ημέρα συναντάμε περίπλοκες και δύσκολα αντιμετωπίσιμες παθήσεις, γι’ αυτό και ο  ρόλος μας  απαιτεί εξειδίκευση και διαρκή επιστημονική πρόοδο.

Στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ έχουμε μάθει να παρεμβαίνουμε θεραπευτικά, όχι μεμονωμένα, αλλά ως μέλη της  Υπερ-Τομεακής Ομάδας Αποκατάστασης, καθώς όλοι μαζί, γιατροί και θεραπευτές σχεδιάζουμε και υλοποιούμε  το κατάλληλο  και εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα  για τους ασθενείς μας. Παράλληλα, έχουμε θεσπίσει τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση ως συστατικό στοιχείο της λειτουργίας μας, ώστε να είμαστε διαρκώς ενημερωμένοι και καταρτισμένοι στις πλέον σύγχρονες μεθόδους φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης», αναφέρει ο Αλέξανδρος Γιαννίρης προϊστάμενος του Τομέα.

«Τα αποτελέσματα των θεραπευτικών πράξεων που διενεργούμε στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ είναι σπουδαία, κάτι που το μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις εργασίες που δημοσιεύουμε, αλλά κυρίως οι χιλιάδες ικανοποιημένοι ασθενείς μας, που μας κάνουν περήφανους για το έργο μας . Όσο για τον τεράστιο πλούτο γνώσης και εμπειρίας που κατέχουμε, τον διαχέουμε, μέσα από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία με διακεκριμένα κολλέγια»,  συμπληρώνει ο Κώστας Τάγιας, υπεύθυνος  του Τομέα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Και οι φυσιοθεραπευτές της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ καταλήγουν:
«Στο πλαίσιο της Υπερ-Τομεακής Ομάδας  είμαστε  όλοι μαζί, στα καλά και στα δύσκολα.  Γι αυτό γιορτάζουμε Παγκόσμιες ημέρες σαν κι αυτή όλοι μαζί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, αφού μοιραζόμαστε την αποτελεσματική συμβολή μας στην μέγιστη λειτουργική ανεξαρτησία των ασθενών με μόνιμη ή παροδική κινητική  ανικανότητα».
Πηγή: www.anaplasi-rehab.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.