Αρχική InfoMommy Νέα Με δωρεά της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» συνεχίζεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας των Παιδικών Χωριών SOS για οικογένειες που πλήττονται από την κρίση

Με δωρεά της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» συνεχίζεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας των Παιδικών Χωριών SOS για οικογένειες που πλήττονται από την κρίση

Με νέα δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων η μη κερδοσκοπική οργάνωση Ελλήνων της διασποράς «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative) στηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το επισιτιστικό πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 με στόχο να καλύψει τις βασικές διατροφικές ανάγκες οικογενειών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Την πρώτη χρονιά το πρόγραμμα κάλυψε 440 οικογένειες και ένα χρόνο μετά 560 οικογένειες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών που υποστηρίζονται είναι μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες οι γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Φέτος το πρόγραμμα έχει ως στόχευση την κάλυψη 600 οικογενειών, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 800 ενηλίκους και 1.250 παιδιά. Οι οικογένειες καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Την επιλογή των οικογενειών έχουν κάνει οι αρμόδιοι των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, με κριτήριο τη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση.

The Hellenic Initiative_Logo

Όπως επισήμανε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», Μιχάλης Πρίντζος, ο φορέας έχει αναπτύξει από το 2012, οπότε ιδρύθηκε, τρία εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και πάνω από έξι εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Εκ μέρους των Κοινωνικών Παντοπωλείων, η Μαρία Χατζημινάογλου παρατήρησε ότι η συγκεκριμένη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση έχει εξυπηρετήσει από το 2007 10.475 οικογένειες με πρόβλημα επιβίωσης σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τους δήμους των τριών πόλεων.

Πέραν της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας», πέρυσι 50.000 πολίτες συνέβαλαν ενεργά στην προσπάθεια αυτή των Παιδικών Χωριών SOS καλώντας στο 14567. Ο οργανισμός καλεί όποιον ενδιαφέρεται να ενισχύσει και φέτος το πρόγραμμα καλώντας στο 14567 από σταθερό ή κινητό (χρέωση 2 ευρώ συν ΦΠΑ). Για κάθε κλήση που θα πραγματοποιείται η «Ελληνική Πρωτοβουλία» θα προσφέρει επιπλέον το ίδιο ποσό με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος.

Τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από τους πολίτες ζήτησε και ο ερμηνευτής Αντώνης Ρέμος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Όπως επισήμανε, «στα 45 μου χρόνια αυτό που έχω μάθει είναι ότι η μεγαλύτερη ευτυχία στον άνθρωπο είναι να κάνεις άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής».

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS λειτουργούν σήμερα με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη (δύο κέντρα για παιδιά- οικογένειες και για ΑΜΕΑ), Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Κομοτηνή, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαππας σύντομα θα δημιουργηθούν άλλα δύο σε Περιστέρι και Ιωάννινα. Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Πρωτόπαππας, τα Παιδικά Χωριά SOS ξεκινούν δράσεις στο προσφυγικό, έπειτα από σχετική δωρεά που έλαβαν από τις κυβερνήσεις της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Σε πρώτη φάση θα δοθεί βοήθεια σε είδος στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, την Κω και την Ειδομένη, ενώ στον Ελαιώνα θα ξεκινήσει πρόγραμμα υποστήριξης παιδιών με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και ψυχολογική υποστήριξη. Επίσης, σε κάθε χωριό SOS θα διαμορφωθεί ένα σπίτι κατάλληλο ώστε να φιλοξενεί ασυνόδευτους ανηλίκους και υπολογίζεται ότι συνολικά θα μπορούν ταυτόχρονα να φιλοξενούνται 30-40 παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.