Με έναν δάσκαλο για 6 τάξεις το Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου

Κοντεύει ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά κι όμως ακόμα τα προβλήματα από ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία όλης της χώρας συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά η έκκληση για δάσκαλο έρχεται από το 2/θ Σχολείο Κιμώλου, το οποίο συνεχίζει να έχει έναν μόνο δάσκαλο για τις 6 τάξεις.

Δείτε την ανακοίνωση των γονέων των μαθητών του σχολείου:

'' ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS''Έχουμε φτάσει 6 Οκτωβρίου και μας βρίσκει με έναν μόνο δάσκαλο για έξι…

Gepostet von Σμαραγδα Βαρβερη am Sonntag, 6. Oktober 2019

” ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΜΩΛΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS”

Έχουμε φτάσει 6 Οκτωβρίου και μας βρίσκει με έναν μόνο δάσκαλο για έξι τάξεις σε ένα σύνολο 20 παιδιών στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου.

Οι μέχρι στιγμής ενέργειές μας έχουν αποβεί άκαρπες και χωρίς καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Κατόπιν Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζουμε την επ’αόριστον αποχή των παιδιών μας (μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου) από τα μαθήματα με πάγιο αίτημα μας την κάλυψη των εκπαιδευτικών που προβλέπονται βάσει νόμου στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Οι γονείς

Των μαθητών του 2/θ Σχολείου Κιμώλου

Φωτιά τα σχόλια κάτω από το εν λόγω δημοσίευμα

Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, να διαβάσει κανείς τα σχόλια κάτω από το εν λόγω δημοσίευμα, τα οποία καυτηριάζουν τους μισθούς των δασκάλων αναλογικά με τα νοίκια που καλούνται να πληρώσουν στα νησιά (π.χ. “Και μόλις παει δάσκαλος στα νησιά με 800 ευρώ μισθό του ζητάνε ένα σκασμο λεφτά για νοίκι”), αλλά και για την παραμέληση που βιώνουν πάντα τα μικρότερα και πιο απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας (“Αυτό θα πει επιστροφή στην κανονικότητα. Κάπως έτσι ήταν και πρίν 40 χρόνια. Αφού το Περιστέρι είναι μόνο για υδραυλικούς γιατί τα μικρά νησιά να μην είναι μόνο για αμόρφωτους εργάτες?”).

Νεώτερη Ενημέρωση

Μετά τις πιέσεις των γονέων και την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής,η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επικοινώνησε χθες με το δήμαρχο Κώστα Βεντούρη ότι στο σχολείο θα πάει άμεσα δεύτερος δάσκαλος με μετακίνηση από τη Μήλο, έως ότου γίνουν οι επόμενες προσλήψεις. Πράγματι σήμερα, η δασκάλα βρίσκονταν κανονικά σήμερα στο σχολείο.