Mε Ω3 λιπαρά στο πιάτο σου ξόρκισε τον κίνδυνο ενός μοιραίου εμφράγματος

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται σε ζωικές και φυτικές τροφές, έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνητών, καθώς αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας, σε προληπτικό και θεραπευτικό επίπεδο. Η καθημερινή κατανάλωση τροφών που περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα ψάρια και οι ξηροί καρποί, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να πεθάνει κανείς από έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Προηγούμενες έρευνες πάνω στα ωμέγα-3 είχαν καταλήξει σε αβέβαια αποτελέσματα, καθώς άλλες έδειχναν οφέλη για την υγεία και άλλες όχι. Η νέα επιδημιολογική μελέτη, η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα του είδους της, δείχνει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα πράγματι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ενός θανατηφόρου εμφράγματος. Από την άλλη όμως, τα ωμέγα-3 δεν φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο των μη θανατηφόρων εμφραγμάτων, ένα εύρημα που παραμένει λίγο-πολύ μυστήριο.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr