Με οίδημα στον εγκέφαλο στη ΜΕΘ η 17χρονη!

17χρονη έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Οι γονείς της 17χρονης  είναι στην Κρήτη, κοντά στο κορίτσι τους που δίνε την πιο δύσκολη μάχη για την ζωή της.

Η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου που υπέστη ανακοπή, μετά από αλλεργικό σοκ, αφού είχε πάρει πρωινό σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, όπου διέμενε με τους συμμαθητές της και τους συνοδούς καθηγητές τους, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Εξαιρετικά κρίσιμη

Η κοπέλα παραμένει διασωληνωμένη και η κατάστασή της κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη από τους γιατρούς που έχουν καταφέρει να την σταθεροποιήσουν, όμως δεν μπορούν να εκτιμήσουν την εξέλιξή της, αν προηγουμένως δεν υποχωρήσει το εκτεταμένο οίδημα που παρουσιάζει στον εγκέφαλο, κάτι που μπορεί να χρειαστεί αρκετές ημέρες, ακόμη και εβδομάδες σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο πλευρό του παιδιού τους

Στο πλευρό του παιδιού τους βρίσκονται οι γονείς της 17χρονης που ήρθαν από την Αθήνα και, σοκαρισμένοι από το συμβάν, ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις από τους γιατρούς, ελπίζοντας ότι το κορίτσι τους θα καταφέρει να ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας της.

Η 17χρονη έφαγε βούτυρο στη διάρκεια πρωινού σε ξενοδοχείο ενώ είχε εγνωσμένη αλλεργία στα γαλακτοκομικά και για αυτό αντέδρασε με ένεση αδρεναλίνης στον εαυτό της.

Από την προανάκριση που διενεργεί το Α.Τ. Μαλεβιζίου προκύπτει ότι έφαγε βούτυρο, ενώ είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά. Παρότι έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, η αλλεργική αντίδραση ήταν οξεία και υπέστη ανακοπή.

Ο γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την βοηθήσουν, ωστόσο, η κοπέλα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο σε κατάσταση ανακοπής. Χρειάστηκαν προσπάθειες των γιατρών του ΤΕΠ για 10 λεπτά ώστε να την επαναφέρουν και να μεταφερθεί στη συνέχεια, διασωληνωμένη, στη ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρα σχολεία λειτουργούν σε κοντέινερ!

11 Δεκέμβρη-Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού: Το έξοχο ποίημα του Χαλίλ Γκιμπράν

Βασιλική Ανδρίτσου: «Είναι σημαντικό να ζητάς συγγνώμη από το παιδί σου»