Αρχική Νέα Με οριστικό κλείσιμο κινδυνεύει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων

Με οριστικό κλείσιμο κινδυνεύει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων

τρικαλα-νοσοκομειο-700x336Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του Δημάρχου Τρικκαίων, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πρόβλημα που ανέκυψε με την παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων.Ως γνωστόν, η κλινική παρέμεινε κλειστή επί διήμερο, προκαλώντας ανησυχία και πολλά προβλήματα στην περίθαλψη των παιδιών.

Έτσι, ο κ.Παπαστεργίου απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Υπουργού, προκειμένου το χρόνιο αυτό ζήτημα να επιλυθεί τάχιστα, καθώς αφορά στην άμεση περίθαλψη μικρών παιδιών.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος :

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εκ μέρους όλων των δημοτών και τω κατοίκων του Δήμου Τρικκαίων, σας μεταφέρω τη βαθύτατη ανησυχία για τη δυσάρεστη τροπή που έλαβε το θέμα της ειδικότερης υποστελέχωσης και του πρόσφατου κλεισίματος της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον τεράστιο αριθμό ασθενών που δέχεται η κλινική, με δεδομένες και τις αδυναμίες που υφίστανται στην αντίστοιχη κλινική του γειτονικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Αυτός ο αριθμός αναγκάζει τους τρεις γιατρούς να εργάζονται πυρετωδώς, σε άσχημες συνθήκες εντατικοποίησης, που οδήγησαν σε ασθένεια και των τριών. Η συνεχιζόμενη αυτή δυσάρεστη κατάσταση, που οδήγησε στο κλείσιμο της κλινικής το περασμένο Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Φεβρουαρίου 2015, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Πολλώ δε, μάλλον, όταν οι έχοντες θέσεις ευθύνης οφείλουν να προστρέχουν σε προβλήματα που αφορούν στο κύριο αγαθό, αυτό της Υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

Η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος είναι άμεση, καθώς αφορά στην Υγεία των συμπολιτών μας και δη των μικρών παιδιών. Κατανοώντας το ελάχιστον του διαστήματος στο οποίο έχετε αναλάβει τα καθήκοντά σας, ευελπιστώ ότι η προσοχή σας στο ζήτημα θα είναι ιδιαίτερη και η επίλυσή του άμεση».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.