Αρχική Περιβάλλον Mε σύνθημα «Αγαπάμε το Περιβάλλον, Φροντίζουμε την Πόλη μας» τα παιδιά του Ηρακλείου Αττικής γιορτάζουν την Ημέρα Περιβάλλοντος (από 4/6)

Mε σύνθημα «Αγαπάμε το Περιβάλλον, Φροντίζουμε την Πόλη μας» τα παιδιά του Ηρακλείου Αττικής γιορτάζουν την Ημέρα Περιβάλλοντος (από 4/6)

161897Με μια σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις ακτιβισμού και ενημέρωσης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου, έως το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι προγραμματισμένες μια σειρά από εκδηλώσεις όπως δενδροφυτεύσεις, έκθεση ανακύκλωσης, παιχνίδια για τα παιδιά, πολιτιστικές δράσεις, στις οποίες είναι προσκεκλημένοι να μετέχουν όλοι οι Ηρακλειώτες, μικροί και μεγάλοι. Το σύνθημα: «Αγαπάμε το Περιβάλλον, Φροντίζουμε την Πόλη μας»…

• Φυτεύουμε νέα δέντρα, ενισχύουμε το πράσινο της πόλης

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με μια μεγάλη εξόρμηση σε όλη την πόλη για να φυτευτούν νέα δενδρύλλια και φυτά στους χώρους πρασίνου, τις πλατείες και επιλεγμένους δημοτικούς χώρους. Με το συντονισμό της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, από τις 11 το πρωί έως τις 15 το μεσημέρι, σχολεία, φορείς, τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου Αττικής, αλλά και όλοι οι πολίτες που θέλουν να μετέχουν δίνουν ραντεβού στα σημεία όπου θα γίνουν οι δενδροφυτεύσεις.
Αυτά είναι:

Σε όλα τα δημοτικά σχολεία, προαύλια και περιμετρικά, δράση που αναλαμβάνουν οι μαθητές της πόλης.
Στο πάρκο επί των οδών Βάκχου και Σωκράτους, με τη συμβολή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής.
Στο πάρκο επί της Πρασίνου Λόφου και Σμύρνης, με τη συμβολή του 5ου Δημοτικού Σχολείου.
Στην πλατεία Μακεδονίας, με τη συμβολή των 9ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων.
Στην πλατεία επί των οδών Βούλγαρη και Παπαδάκη, με τη συμβολή των μαθητών του Ειδικού Σχολείου της πόλης.
Στο πάρκο επί των οδών Αχαιών και Δεκελείας.
Σε σημεία της οδού Πευκών.
Σε σημεία της οδού Πρασίνου Λόφου.
Στην πλατεία Γιαννετάκη.

21_0028

• Φιλοξενούμε το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης
Το απόγευμα η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μεταφέρεται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου από τις 17.30 φιλοξενούμε το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης (μια δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Παιχνίδια όπως τσουβαλοδρομίες, bowling, puzzles, φιδάκια, κρίκοι, ψάρεμα περιμένουν του μικρούς Ηρακλειώτες, για να τους μάθουν, ταυτόχρονα, την σημασία της ανακύκλωσης καθώς και τον τρόπο που όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.

• Ανακύκλωση και Τέχνη: Μαθαίνουμε τα μυστικά από τον Περικλή Περδικάρη

Από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, 18.30 με 22.00, ο Περικλής Περδικάρης μας περιμένει στη Βίλα Στέλλα στην 1η Έκθεση Τέχνης και Δημιουργίας από Ανακυκλώσιμα Υλικά. Με είσοδο ελεύθερη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα τέχνης που ο ίδιος ο Περικλής Περδικάρης φιλοτέχνησε από ανακυκλώσιμα υλικά. Το απόγευμα της 5ης Ιουνίου δε, ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του και μαθαίνει στα παιδιά και τους μεγάλους πώς μπορούν να κάνουν και εκείνοι δημιουργίες από υλικά που σε διαφορετική περίπτωση θα… πετούσαν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.