Με τη δέσμευση «Επιμένουμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα», η ELPEN, η πρωτοπόρος φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα, συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία

Με τη δέσμευση «Επιμένουμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα.», η ELPEN, η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας της, σε εκδήλωση όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής πολιτικής στην Ελλάδα τόσο από στελέχη της ELPEN όσο και από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας και πρόεδρο της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρο Τρύφων.

Με ιστορία 50 ετών υγιούς επιχειρηματικής δράσης και ανάπτυξης, η ELPEN διδάσκει πώς το παρελθόν μπορεί να τρέξει τη μηχανή του αύριο. Και όχι μόνο αυτό. Με τη δέσμευση «Επιμένουμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα.», η ELPEN, η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, που γιόρτασε τα 50 χρόνια λειτουργίας της, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη με την οποία όλα αυτά τα χρόνια την έχουν περιβάλει οι ασθενείς και η ιατροφαρμακευτική κοινότητα, εστιάζοντας πάντα στην προσφορά και την κοινωνία.

H ELPEN στη θεραπεία του Διαβήτη

Σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων της εταιρείας συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής πολιτικής στην Ελλάδα τόσο από στελέχη της ELPEN όσο και από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας και πρόεδρο της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρο Τρύφων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η νέα δραστηριοποίηση της ELPEN στον χώρο του Διαβήτη, μια ασθένεια που αποτελεί μια αυξανόμενη παγκόσμια επιδημία που εμφανίζεται σε περίπου 350 εκατ. ασθενείς σε όλο τον κόσμο, το 90% των οποίων έχουν Διαβήτη Τύπου 2. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία αναλαμβάνει την επιστημονική ενημέρωση και την προώθηση της αλογλιπτίνης, μίας νέας θεραπείας για την αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου 2, η οποία αποτελεί προϊόν έρευνας της φαρμακευτικής εταιρείας TAKEDA.

Ο κ. Αλέξανδρος Γκίνης, Ιατρός – Ενδοκρινολόγος, Medical Director Takeda, στην ομιλία του «Διαβήτης: Εξελίξεις & Προοπτικές», ανέφερε ότι αλογλιπτίνη είναι μία θεραπεία για την αντιμετώπιση του Διαβήτη Τύπου 2, που ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων του ενζύμου DPP-4 και είναι κατάλληλη για ασθενείς που λαμβάνουν πολλά φάρμακα καθώς δεν εμφανίζει αλληλεπιδράσεις. Ενώ ο κ. Γκίνης πρόσθεσε ότι είναι επίσης κατάλληλη για νεφροπαθείς, ηπατοπαθείς και ηλικιωμένους ασθενείς.

50 χρόνια φροντίδα για τον άνθρωπο

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας της ELPEN, κ. Θεόδωρος Καλούδης, παρουσίασε την ιστορία της εταιρείας και πως το όνειρο του Ιδρυτή της, φαρμακοποιού Δημήτρη Πενταφράγκα, εξελίχθηκε σ’ ένα έργο ζωής το οποίο σήμερα, αποτελεί πρεσβευτή του Ελληνικού Φαρμάκου στις διεθνείς αγορές, με εξαγωγές 30 σκευασμάτων υψηλής θεραπευτικής αξίας, με ενεργή παρουσία σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και 60 παγκοσμίως, διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιωτικό Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα και μετρά 210.000.000 συσκευασίες που έχουν παραχθεί στην υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα της στο Πικέρμι, ενώ η εταιρεία συνεχίζει την ανοδική της πορεία στηρίζοντας την εθνική οικονομία.

Όμως η φιλοσοφία και ιστορία της ELPEN εστιάζει και στην προσφορά στον άνθρωπο και την κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εταιρικής Επικοινωνίας, ELPEN αναφέρθηκε στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η ELPEN, ανακοινώνοντας τη νέα συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) και τη στήριξη ενός προγράμματος πανελλήνιας εμβέλειας που έχει προγραμματιστεί για το 2016, για την ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η εν λόγω σύμπραξη αφορά στην επαναλειτουργία της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ε.Α.Ε. και περιοδεία που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση, δωρεάν εξέταση και πραγματοποίηση μαστογραφιών στο γυναικείο πληθυσμό.
Ανάγκη για μια εθνική πολιτική φαρμάκου…

ELPEN_formopen

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr