Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Με τη Σαμία του Μενάνδρου στην Επίδαυρο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Με τη Σαμία του Μενάνδρου στην Επίδαυρο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Σαμία

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, μετά από 4 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, με την αναβίωση της κωμωδίας του Μενάνδρου "Σαμία" στις 19 και 20 Ιουλίου.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Άλλ' εγώ είμαι Σαμία / και εις τον κόσμον ουδεμία / θα υπάρξει εμού ομοία / και εταίρα και τιμία.

Στη "Σαμία" των Γιάννη Βαρβέρη και Εύη Γαβριηλίδη, που στην πρώτη της εμφάνιση στο αργολικό θέατρο το 1993 κέρδισε επάξια τον τίτλο ως μια από τις δέκα καλύτερες παραγωγές στην ιστορία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, πρωταγωνιστούν και πάλι οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Δημητρίου, Σπύρος Σταυρινίδης και Σταύρος Λούρας, με τη Στέλα Φυρογένη στον ομώνυμο ρόλο.

Η "Σαμία" είναι ένα από τα τέσσερα σωζόμενα έργα του αρχαίου συγγραφέα της Νέας Κωμωδίας Μενάνδρου. Μέσα από μια σειρά παρεξηγήσεων, το έργο πραγματεύεται τα μπερδέματα που δημιουργεί ανάμεσα σε δύο οικογένειες ένα εξώγαμο παιδί. Η παράσταση είναι τοποθετημένη στην Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα, και ο συνδυασμός της πρωτότυπης μετάφρασης του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη, της μουσικής και του χορού προσφέρουν ένα ευχάριστο θέαμα.

Πληροφορίες:
Τιμές εισιτηρίων
VIP: 45€, Ζώνη Α: 35€, Ζώνη Β: 25€, 15€ (φοιτητικό), Άνω διάζωμα: 10€, 5€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Από 19/07/2013 έως 20/07/2013
Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου Επίδαυρος

+302753023009 & +302753022666


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.