Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Με το κρι και με το κρα το κοράκι τραγουδά…» στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ

«Με το κρι και με το κρα το κοράκι τραγουδά…» στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ

topic_5960Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του έργου της Καρίνας Ιωαννίδου «Με το κρι και με το κρα το κοράκι τραγουδά…» από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ. Πρόκειται για μεικτό είδος κουκλοθεάτρου που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, σκηνικά & κοστούμια Γρηγόρη Μήτα, μουσική σύνθεση Εύης Σωτηροπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μαγκάκη. Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αγγελική Νάτση, Δανάη Τσουφλίδου, Εύη Μήτρακα, Ζαχαρίας Γουέλα, Θεοδώρα Σαράτση και Χρύσα Παπαδοπούλου.

Η υπόθεση της παράστασης

Ο ήρωας του έργου είναι ένα κοράκι που αναστατώνει με τις αταξίες και τις σκανδαλιές του όλους τους άλλους κατοίκους του δάσους. Είναι πολύ έξυπνο και επινοητικό αλλά προς την αρνητική κατεύθυνση. Εξαντλεί όλη τη δημιουργικότητά του στο να εφευρίσκει τρόπους να καταδυναστεύει τους γύρω του γι αυτό και όλοι τον αποφεύγουν, τον απομονώνουν και προσπαθούν να τον εξοβελίσουν από την κοινότητα τους.… Όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Το έξυπνο κοράκι είναι κατά βάθος ένα πολύ μοναχικό πλάσμα που από εγωισμό και μόνον έχει επιλέξει να στρέφει επάνω του την προσοχή των άλλων με αυτό τον αρνητικό τρόπο. Δεν πάει στο σχολείο, ναι, αλλά γιατί;

Όταν οι άλλοι δεν μείνουν στην επιφάνεια κι ασχοληθούν με αγάπη στο να ανακαλύψουν την πραγματική αιτία αυτής της αντικοινωνικής του συμπεριφοράς τότε η αλήθεια θα λάμψει…και η αλήθεια είναι πάντα αφοπλιστικά απλή… «…Αν δώσουμε χέρια…/κι αγκαλιές ανοίξουν/ οι φωνές μας μαζί / με τις ευχές μας / θα σμίξουν…/Ας αφήσουμε πίσω ζαβολιές / σκανδαλιές /και στον κήπο ευθύς / ας φυτέψουμε ελιές…»

133411

Στο έργο ηθοποιοί και κούκλες “παντρεύονται” με απόλυτη αρμονία δημιουργώντας ένα μεικτό είδος κουκλοθεάτρου που αγγίζει με τρυφερότητα τις παιδικές ψυχές και τις προτρέπει να συμμετάσχουν με την καρδιά αλλά και το μυαλό στην εξέλιξη της παράστασης, να σκεφτούν και να κρίνουν. Το έργο δείχνει το δρόμο της συνύπαρξης μικρών και μεγάλων, ανθρώπων και ζώων και πτηνών γενικότερα κάθε πλάσματος πάνω στη γη, με την προϋπόθεση ότι ο ένας θα σέβεται τα δικαιώματα του άλλου.

Μιλάει για την αγάπη που αποτελεί το πολυτιμότερο δώρο της ζωής. Όταν προσφέρουμε την αγάπη μας χωρίς ανταλλάγματα τότε μόνον θα έχουμε ένα κόσμο καλύτερο, βγαλμένο από τις άδολες ψυχές των μικρών παιδιών, ένα κόσμο πραγματικά αντάξιό τους. Το έργο αποδίδει με καλλιτεχνική φόρμα και ζωντανούς χαρακτήρες, καλούς και άτακτους ήρωες και βασίζει την ιστορία του στη φιλοσοφία ότι η ζωή -δεν έχει μόνον «καλούς κι αγγελικά πλασμένους» αλλά υπάρχουν και οι άτακτοι που ναι μεν δυσκολεύουν τη ζωή μας με σκανδαλιές κι αταξίες αλλά και σε αυτούς αξίζει να δοθεί η ευκαιρία να γίνουν καλύτεροι.

Έτσι, κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί, αλλά και καθημερινά για σχολεία και παιδικούς σταθμούς (κατόπιν συνεννόησης) στο πανέμορφο θεατράκι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φλέμιγκ με Μισραχή, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνον να διασκεδάσουν αλλά και να πάρουν ενεργά μέρος στην εξέλιξη της παράστασης.

Παραστάσεις δίνονται καθημερινά και για σχολεία κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη του Θεάτρου κα Χριστίνα Μαγκάκη στο τηλ. 2310 812000 και κιν.: 6906236421.

Θέατρο Φλέμινγκ,
Μίσραχη 15, 546.42,Θεσσαλονίκη
2310.812.000


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.