Με το μωράκι σας στη θάλασσα! Τι πρέπει να προσέξετε για να απολαύσετε ένα ξέγνοιαστο μπάνιο

Baby swimmingΤο καλοκαίρι σχεδόν έχει έρθει και εμείς ανυπομονούμε να πάμε στη θάλασσα με το μωράκι μας και να δούμε πως θα αντιδράσει σε αυτή τη νέα εξερεύνηση του. Μπορεί στο σπίτι να ευχαριστιέται το μπάνιο αλλά στη θάλασσα υπάρχει πιθανότητα να είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα επισημαίνει η κ. Χρυσούλα Μπομποδάκη, Σύμβουλος Διατροφής Διαιτολογίας. Γι’ αυτό πρέπει να τηρήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες για να περάσουμε όλοι καλά.

Αρχικά πρέπει να βρούμε μια παραλία που να μην έχει πολύ κόσμο και τα νερά να μην είναι πολύ κρύα λόγω του ότι τα μωρά δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Επίσης πρέπει να προμηθευτούμε ένα καλό αντηλιακό από ένα φαρμακείο ειδικό για βρέφη και να το ανανεώνουμε αρκετά συχνά, να βάζουμε αρκετή ποσότητα πριν μπει στη θάλασσα αλλά και αφού βγει.

Τα μωρά μέχρι ενός έτους δεν πρέπει να μένουν παραπάνω από 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα και από 18 μηνών μέχρι 3 ετών δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 20 με 40 λεπτά. Θα πρέπει να μπαίνουμε σταδιακά μέσα στη θάλασσα κρατώντας το μωρό πάντα αγκαλιά και σιγά σιγά να ρίχνουμε νεράκι στο σώμα του έτσι ώστε να συνηθίσει τη θερμοκρασία. Σε καμία περίπτωση δεν πιέζουμε το μωρό μας να μπει στη θάλασσα αν δεν θέλει. Μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμο και αν το πιέσουμε μπορεί να το κάνουμε να μην θέλει ξανά τη θάλασσα. Μόλις το δούμε και δυσανασχετεί βγαίνουμε και ξαναπροσπαθούμε άλλη μέρα.

Μόλις τελειώσουμε λοιπόν το μπάνιο μας ξεπλένουμε το μωρό μας με νερό, φοράμε τη πάνα του και ένα βαμβακερό λευκό μπλουζάκι χαλαρό το οποίο θα απορροφά τον ιδρώτα και θα το δροσίζει.

Πολύ σημαντικό είναι να φοράει συνέχεια το καπέλο του και να καθόμαστε πάντα στη σκιά ειδικά τις ώρες 12π.μ με 16μ.μ που απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο για όλους πόσο μάλλον για τα μωρά που έχουν ευαίσθητο δέρμα.