Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Με τον σύζυγό μου σκεφτόμαστε να χωρίσουμε. Θα χρειαστεί να φύγω με τα παιδιά από το σπίτι;

Με τον σύζυγό μου σκεφτόμαστε να χωρίσουμε. Θα χρειαστεί να φύγω με τα παιδιά από το σπίτι;

Divorce1"Έχουμε 2 παιδιά, 3 ετών και 5 μηνών και με τον σύζυγό μου σκεφτόμαστε να χωρίσουμε . Δεν εργάζομαι και θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται με το σπίτι στην περίπτωση που τελικά  αποφασίσουμε να χωρίσουμε. Μετά από 2 χρόνια γάμου, αγοράσαμε ένα σπίτι το οποίο όμως γράφτηκε στο ονόμα του άντρα μου γιατί  μας βοήθησαν οικονομικά οι γονείς του. Πρέπει να φύγω  από το σπίτι με τα παιδιά ή έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην ιδιοκτησία;  Να σημειώσω ότι μέχρι και 6 μήνες μετά την αγορά του σπιτιού  εργαζόμουν, έκτοτε όμως σταμάτησα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απαντά ο δικηγόρος Γιάννης Π. Αλαβάνος

Καταρχήν, θα ήθελα να σας συστήσω να προσλάβετε δικηγόρο, καθότι οι διαδικασίες διαζυγίου, επιμέλειας τέκνων, επικοινωνίας και διατροφής απαιτούν νομικές γνώσεις και πρέπει να συνταχθούν τα σχετικά δικόγραφα ή συμφωνητικά.

Γενικά, μπορώ να σας απαντήσω, ότι δεν είναι απαραίτητο και αναγκαίο να εγκαταλείψετε την οικογενειακή στέγη, αλλά μπορεί το δικαστήριο, με αίτηση δική σας, να διατάξει τη μετοίκιση του συζύγου σας, στην περίπτωση όπου η επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων δοθεί σε σας, αφού το δικαστήριο, σε κάθε περίπτωση, προσβλέπει στο συμφέρον των παιδιών.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.