Με τον πιο ευχάριστο τρόπο υποδέχθηκε τα πρωτάκια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα πρωτάκια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας που σήμερα κάθισαν για πρώτη φορά στα θρανία του σχολείου.

Το Δημοτικό είναι για το παιδί που θα φοιτήσει στην  Α΄ τάξη μια καινούρια πραγματικότητα, με άλλη χωροταξική εικόνα με διαφορετικό εξοπλισμό, διαφορετική επίπλωση,  πολλούς μαθητές και δασκάλους, με άλλες δραστηριότητες, απαιτήσεις, καθήκοντα και υποχρεώσεις και για πολλά παιδιά είναι μια αγχωτική μετάβαση.

O Σύλλογος Γονέων και Kηδεμόνων του σχολείου είχε φροντίσει να στολίσει την τάξη με πολύχρωμα μπαλόνια για να υποδεχθεί τους πιο μικρούς μαθητές του σχολείου σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που θα τους βοηθήσει να ενταχθούν ομαλά στη νέα πραγματικότητα και να νιώσουν όμορφα για το νέο τους σχολείο.

Εκτός από τα μπαλόνια, σε κάθε θρανίο είχε ετοιμαστεί μια τσαντούλα με σχολική είδη που θα τους χρειαστούν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Έχει νόημα να τονιστεί, ωστόσο, ότι η εν λόγω τάξη εκείνη την ημέρα δεν είχε δάσκαλο να υποδεχθεί τα παιδιά λόγω των ελλείψεων δασκάλων σε πολλά σχολεία. Ας ελπίσουμε το πρόβλημα αυτό να διορθωθεί σύντομα.

Ευχόμαστε ολόψυχα  καλή πρόοδο, προκοπή και υγεία στους λιλιπούτειους μαθητές!

Δείτε τις φωτογραφίες από την τάξη με τα πρωτάκια: