Αρχική Σχολή Γονέων "Με τον σύζυγό μου σκεφτόμαστε να χωρίσουμε και να το κρύψουμε από την 7χρονη κόρη

"Με τον σύζυγό μου σκεφτόμαστε να χωρίσουμε και να το κρύψουμε από την 7χρονη κόρη

"Με τον σύζυγό μου σκεφτόμαστε να χωρίσουμε και να το κρύψουμε από την 7χρονη κόρη μας. Δεν θέλουμε να στεναχωρηθεί. Τι μας συμβουλεύετε;"

Απαντά η Κρυσταλλία Σαρκινιώτη, Ψυχοθεραπεύτρια

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι γονείς που προχωρούν σε διαζύγιο θεωρούν ότι είναι σωστό να μην το πουν στα παιδιά για να μην τα στεναχωρήσουν. Έτσι επινοούν διάφορες δικαιολογίες όπως π.χ "ο μπαμπάς θα φύγει για ένα μακρινό ταξίδι και θα λείπει από το σπίτι μας για κάποιο διάστημα", "Θα πάει να μείνει στο χωριό". Επίσης ορισμένοι γονείς συνεχίζουν να μένουν στο ίδιο σπίτι. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα επομένως δεν έχει νόημα  να τους κρύβουμε την αλήθεια.

Ένα παιδί θα συνειδητοποιήσει αμέσως ότι οι γονείς του είναι "συγκάτοικοι" στο ίδιο σπίτι ή ότι ο πατέρας απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι όχι λόγω δουλειάς αλλά επειδή υπάρχουν προβλήματα. Κατανοώ την επιθυμία σας να προστατέψετε την κόρη σας αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι όταν ανακαλύψει την αλήθεια, θα θυμώσει και θα απογοτευτεί περισσότερο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.